Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Κατασκευή Θερμικού Σταθμού και δικτύων Τηλεθέρμανσης αγροτικών θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων και κτιρίων»

cid:D4678F3F-B12C-4F74-A108-6D88AF6D3302

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ​​ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διεύθυνση:​​ Λ. Δημοκρατίας 306

Τ.Κ.​​ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:​​ 2551350203

e-mail:​​ gtip@alexpolis.gr

 

 

 

Αλεξανδρούπολη, 10/4/2020

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:​​ Υπεγράφη η σύμβαση του έργου​​ «Κατασκευή Θερμικού Σταθμού και δικτύων Τηλεθέρμανσης αγροτικών θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων και κτιρίων» 

 

Υπεγράφη σήμερα από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης​​ κ.​​ Γιάννη Ζαμπούκη και τον ανάδοχο​​ η​​ σύμβαση του έργου​​ «Κατασκευή Θερμικού Σταθμού και δικτύων Τηλεθέρμανσης αγροτικών θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων και​​ κτιρίων», παρόντων της Αντιδημάρχου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων​​ και Τραϊανούπολης κας​​ Ελένης Ιντζεπελίδου και του πρώην αντιδημάρχου​​ κ.​​ Γιάννη Φαλέκα.

Πρόκειται για ένα έργο​​ αρχικού​​ προϋπολογισμού​​ 6,2 εκατ. ευρώ.​​ Η θερμική ισχύς του πεδίου υπολογίζεται περίπου σε 10 MW εκ των οποίων τα​​ 9 MW θα χρησιμοποιούνται για τη​​ τηλεθέρμανση θερμοκηπίων σε 3 αγροτικές περιοχές.​​ Το υπόλοιπο 1 MW θα χρησιμοποιηθεί για τη​​ τηλεθέρμανση 16 δημοτικών κτιρίων στα οποία συμπεριλαμβάνονται και όλα τα οικήματα του Χωριού SOS για το οποίο ο Δήμος έχει αναλάβει την παροχή θέρμανσης. Το συνολικό μήκος του​​ πρωτεύοντος και δευτερεύοντος​​ δικτύου τηλεθέρμανσης θα είναι 12​​ χλμ.

Ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των καιρών, η​​ νέα δημοτική αρχή με​​ τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζαμπούκη έχει θέσει ως προτεραιότητα, την ανάδειξη του δήμου​​ ως ενεργειακού κόμβου. Στόχος είναι,​​ οι μελέτες που ωριμάζουν τόσα χρόνια,​​ να γίνουν έργα που θα απολαύσουν οι πολίτες.

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.