Τα σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης διαδίδουν το μήνυμα της ανακύκλωσης

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ C:\Users\administrator\Desktop\100.jpg

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ​​ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διεύθυνση:​​ Λ. Δημοκρατίας 306

Τ.Κ.​​ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:​​ 2551350203

e-mail:​​ gtip@alexpolis.gr

 

 

Αλεξανδρούπολη,​​ 22/01/2020

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:​​ Τα σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης​​ διαδίδουν το μήνυμα της ανακύκλωσης

Ξεκίνησε​​ ο​​ Σχολικός Μαραθώνιος "Πάμε Ανακύκλωση" στα ​​ δημοτικά σχολεία​​ του Δήμου Αλεξανδρούπολης, υπό την αιγίδα της​​ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και σε συνεργασία με τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.​​ και την​​ ΑΦΗΣ,​​ στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης​​ followgreen.gr/alexpolis.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, πρωτοπόρος σε θέματα ανακύκλωσης συνεχίζει την προσπάθεια με αφετηρία τη​​ σχολική κοινότητα, διαδίδοντας σε όλους το μήνυμα για​​ ορθή διαχείριση των απορριμμάτων παρά τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε.​​ Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώσουν​​ χαρτί, μπαταρίες και πλαστικό​​ στους ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν από την Δ/νση Καθαριότητας εντός των σχολικών μονάδων, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας

Από την πλευρά τους, γονείς και εκπαιδευτικοί καλούνται να ενισχύσουν την προσπάθεια των παιδιών, προσκομίζοντας​​ ανακυκλώσιμα υλικά​​ που συλλέγουν στο σπίτι και​​ δωρίζοντας πόντους​​ στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας. Οι επιδόσεις των σχολείων θα καταγράφονται ηλεκτρονικά στην ειδική σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ» του Followgreen.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης φιλοδοξεί η παρούσα δράση να αποτελέσει έμπρακτο παράδειγμα για όλους μας με στόχο την ορθή διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών και πρωτίστως την προσπάθεια περιορισμού παραγωγής αποβλήτων στο μέλλον.

 

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.