ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς τη Τρίτη 31 Μαρτίου και ώρα 11:00

​​ 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ

Αλεξανδρούπολη​​  ​​​​ 30​​ .03.2020

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ​​ 

Αριθ. Πρωτ. :​​ 10083

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ​​ 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​  ​​ ​​ ​​​​ ​​  ​​​​ 

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

Μετά,

α)τις διατάξεις​​ της​​ από 20-3-2020​​ Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου​​ «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού​​ COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης» (ΦΕΚ 68/20-3-2020, τεύχος Α΄),

β)την από​​ 24-3-2020,​​ τηλεδιάσκεψη​​ του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης,​​ με τους επικεφαλής των παρατάξεων, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου,​​ με θέμα τη λήψη μέτρων ανακούφισης για​​​​ τις τοπικές επιχειρήσεις και τους δημότες​​​​ που πλήττονται,​​ από την οικονομική και την κοινωνική κρίση​​​​ που επέφερε ο κορωνοϊός και τα απαραίτητα Κυβερνητικά μέτρα,

​​ β)τις προτάσεις-μέτρα ​​ που έχουν κατατεθεί από​​ ​​ τους επικεφαλής των παρατάξεων,​​ 

Καλούνται τα μέλη​​ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως​​ τη​​ Τρίτη 31​​ Μαρτίου και ώρα 11:00​​ συμμετέχουν στην​​ ‘Εκτακτη​​ Συνεδρίαση​​ του Δημοτικού Συμβουλίου​​ του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η οποία θα γίνει ​​ διά περιφοράς,​​ σύμφωνα με​​ τις διατάξεις​​ του​​ άρθρο 67 του Ν. 3852/2010,​​ όπως τροποποιήθηκε​​ από το άρθρο 74 του N. 4555/18​​ και​​ το άρθρο 177 του Ν. 4635/2019,​​ την από 11.03.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού​​ COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του» (ΦΕΚ 55/11.03.2020, τεύχος Α΄) και την αριθ. ​​ 18318/13-3-2020 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ.

​​ Παρακαλείσθε​​ να μας ενημερώσετε για​​ ​​ την ψήφο σας ανά θέμα ( Υπέρ, Κατά , Λευκό , Αποχή), μέχρι την Τρίτη 31​​ Μαρτίου 2020 και ώρα 11:00 στα​​ email:​​ mara@alexpolis.gr,​​ ​​ totas@alexpolis.gr,​​ για​​ τη​​ ​​ λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα:

 

  • Λήψη μέτρων ανακούφισης για τις τοπικές επιχειρήσεις και τους δημότες που πλήττονται​​ από την οικονομική και την κοινωνική κρίση​​​​ που επέφερε ο κορωνοϊός και​​ τα απαραίτητα Κυβερνητικά μέτρα​​ (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)

 

Το ανωτέρω θέμα κρίνεται κατεπείγον, λόγω της δυσμενούς​​ οικονομικής​​ και κοινωνικής​​ κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τοπικές επιχειρήσεις και δημότες μας,​​ από την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης του κορωνοϊού​​ και την ανάγκη άμεσης εφαρμογής των κυβερνητικών ​​ μέτρων ανακούφισής τους.

​​ 

 

Σημειώνεται​​ ότι:

 

  • Για τη ​​ δια περιφοράς ​​ συνεδρίαση, απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον των δύο​​ τρίτων των μελών του​​ Δημοτικού​​ Συμβουλίου.

  • Τα μέλη που δεν θα αποστείλουν την ψήφο τους ​​ έως τις 11:00 , θεωρούνται μη συμμετέχοντα (απόντα).

 

 

 

 

Η παρούσα να επιδοθεί στον /στην κ.

και να τοιχοκολληθεί στην εξώθυρα του Δημαρχείου

Ο​​ Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Κολιός Δημήτριος ​​​​