Το Ινστιτούτο Πολιτισμού, Δημοκρατίας και Εκπαίδευσης διοργανώνει το 40ο Διεθνές Συνέδριο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών με θέμα «Ειδικές Επιστήμες: Λογοθεραπεία, Αγωγή Υγείας, Ειδική Αγωγή, Συμβουλευτική, Παιδαγωγική Θεραπεία, Κοινωνική Παιδαγωγική – Οικογενειακή και σχολική Βία, Διαπολιτισμικότητα, Σεξουαλική αγωγή», που θα πραγματοποιηθεί από 1-3 Δεκεμβρίου 2023.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση και ανάλυση  θεωρητικών και ερευνητικών εργασιών, η ανάπτυξη επιστημονικού διαλόγου μεταξύ των ενδιαφερομένων και η εμβάθυνση σε θέματα που εμπίπτουν στις  γενικές και ειδικές θεματικές του. 

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν τόσο προσωπικές μελέτες περίπτωσης όσο και ευρύτερες έρευνες από τις οποίες θα αναδυθούν προτάσεις για την ανάδειξη και κατ’ επέκταση τη βελτίωση των πτυχών των θεματικών ενοτήτων του συνεδρίου.

Οι βασικοί άξονες του συνεδρίου είναι: Έκτακτα Περιστατικά & Πρώτες Βοήθειες, Σεξουαλική Αγωγή, Λογοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Ειδικές και Γενικευμένες Μαθησιακές Δυσκολίες, Ειδική Αγωγή, Αγωγή Υγείας, Παιδαγωγική Ιατρική, Κοινωνική Ιατρική, Κοινωνική Παιδαγωγική, Συμβουλευτική, Σχέδια διδασκαλίας – σχέδια μαθημάτων, Στρατηγικές διδασκαλίας, Προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, Διαχείριση συγκρούσεων και Παιδαγωγική της Δημοκρατίας, Κατάρτιση και επιμόρφωση εκπαιδευτικών, Μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση, Οργάνωση και Διοίκηση Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτική Έρευνα, Εκπαιδευτική Πολιτική.

Γλώσσες του συνεδρίου είναι η ελληνική και η αγγλική. Περισσότερες πληροφορίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα https://ipode.gr/conference/40conference/.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης και διαδικτυακά μέσω Zoom και θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι του Ι.ΠΟ.Δ.Ε. στο Youtube: https://www.youtube.com/@ipodegr5328 για ελεύθερη παρακολούθηση.

Καθώς το θέμα του συνεδρίου άπτεται ζητημάτων που αφορούν άμεσα και τόσο τις υπηρεσίες όσο και τους πολίτες κάθε δήμου της χώρας, παρακαλούμε να κοινοποιήσετε το συνέδριο στην ιστοσελίδα σας και να ενημερώσετε τις αντίστοιχες υπηρεσίες, έτσι ώστε οι ενδιαφερομένου να μπορούν να συμμετάσχουν είτε ως εισηγητές είτε ως ακροατές.