Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους πυρόπληκτους

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ​​ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διεύθυνση:​​ Λ. Δημοκρατίας 306

Τ.Κ.​​ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:​​ 2551350121

e-mail:​​ gtip@alexpolis.gr

 

 

Αλεξανδρούπολη,​​ 25/08/2023

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:​​ Τη Δευτέρα 28 Αυγούστου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής για​​ τους πυρόπληκτους

Οι πυρόπληκτοι δημότες μας των οποίων οι οικίες​​ (πρώτη κατοικία και δευτερεύουσα κατοικία) έχουν υποστεί ζημιές​​ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ​​ από τις πυρκαγιές μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού προκειμένου να παραλάβουν την αίτηση και να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για αποζημιώσεις ζημιών​​ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ,​​ στην οδό​​ Καρτάλη 2, Πολυκοινωνικό​​ Δήμου Αλεξανδρούπολης (στο φουαγιέ του  Πολυκοινωνικού).​​ Τηλ.: 2551350239.

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει από την Δευτέρα​​ 28  Αυγούστου 2023​​ και θα διαρκέσει 45 ημέρες, δηλ​​ ως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023.

 

Οι πυρόπληκτοι των οποίων οι​​ οικίες​​ έχουν  υποστεί​​ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ, θα απευθύνονται στην ΔΑΕΦΚ Βορείου Ελλάδος, με αίτηση στη Δ/νση: Ναυαρίνου 28, Καλαμαριά Θεσ/νικης,​​ μετά από ανακοίνωση του Υπουργείου​​ Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αφού πραγματοποιηθεί η οριοθέτηση του Δήμου. Ο Δήμος θα ενημερώσει σχετικά τους ενδιαφερόμενους δημότες του, μετά την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

 

Όσους από τους ενδιαφερόμενους​​ δεν έχει επισκεφτεί​​ ακόμα η επιτροπή ΔΑΕΦΚ του Υπουργείου ή η Επιτροπή καταγραφής  ζημιών του Δήμου  παρακαλούμε να το δηλώσουν στους κατά τόπους Προέδρους κοινοτήτων, ή να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση:​​ vvas@alexpolis.gr​​ , προκειμένου να προγραμματιστεί νέα επίσκεψει από τις εν λόγω επιτροπές.

 

Ό,τι αφορά σε ζωϊκό και φυτικό κεφάλαιο, πάγια και αποθηκευμένα προϊόντα κτλ αρμόδιοι είναι οι κατά τόπους​​ ανταποκριτές του ΕΛΓΑ. Για τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας​​ Αλεξ/πολης, την Μάκρης, τον Άβαντα, Αισύμη, Συκορράχη, Κίρκη οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στην κα Θεοδωρίδου Μαρίνα, από την​​ Τρίτη​​ 29  Αυγούστου 2023, στο τηλ 2551350083.​​ Για τα χωριά Δημ. Ενότητας Τραϊανούπολης αρμόδια είναι η κα Κούπα Άννα-Μαρία από​​ Τρίτη 29-08-2023, στο τηλ. 2551089903​​ και για τα χωριά της Δημ. Ενότητας Φερών αρμόδια είναι η κα Παπάζογλου Βασιλική από​​ Δευτέρα 28-08-2023, στο τηλ. 2555350049.

 

Ό,τι αφορά σε γεωργικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα και οχήματα, καθώς και εμπορικές επιχειρήσεις αρμόδια είναι η​​ Επιτροπή καταγραφής ζημιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, η οποία θα βγάλει ανακοίνωση σύντομα για τα τηλέφωνα στα οποία θα απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες και αιτήσεις.

 

 

 

 

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ Ε9

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 2

ΑΙΤΗΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Τροποποίηση της υπ’ αρ. 33862/06.05.2019 (Β΄1699) κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών «Διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές»