Σε νέο σύγχρονο και προσβάσιμο χώρο φιλοξενείται το αναβαθμισμένο ΚΕΠ Αλεξανδρούπολης

Σε ένα νέο σύγχρονο, φιλόξενο και προσβάσιμο χώρο επί της Εθνικής Αντιστάσεως 106, δίπλα στο Β’ ΚΑΠΗ θα εξυπηρετούνται πλέον οι δημότες. Τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου ΚΕΠ πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα το απόγευμα παρουσία του δημάρχου Γιάννης Ζαμπούκης.

Η μεταφορά του ΚΕΠ από το κέντρο της πόλης αφενός εντάσσεται στο πλαίσιο της αποκέντρωσης των υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης και αφετέρου ανταποκρίνεται στο γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης των ΚΕΠ της χώρας με στόχο να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες όχι μόνο προς τους πολίτες αλλά και προς τις επιχειρήσεις.

Τα ΚΕΠ εδώ και δύο δεκαετίες είναι ένας από τους πιο φιλικούς προς τον πολίτη και ταυτόχρονα αποτελεσματικούς τομείς της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης. Παρέχουν διοικητικές πληροφορίες και διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των πολιτών, από την υποβολή της αίτησης μέχρι την έκδοση της τελικής πράξης, σε συνεργασία με τις καθ’ ύλη αρμόδιες υπηρεσίες.

Σήμερα, τα ΚΕΠ διεκπεραιώνουν 1.057 διαδικασίες της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παρέχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης με φυσική παρουσία, βιντεοκλήση και ψηφιακές αιτήσεις μέσω του gov.gr.