ΠΣΕΑ_επείγον ΑΛΕΞΠΟΛΗ_ΕΤΗΣΙΟ 2021-

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ​​ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΣΕΑ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ​​ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ: «ΕΤΗΣΙΟ 2021»

Καλούμε​​ τους​​ ενδιαφερόμενους​​ που είχαν υποβάλλει​​ ΑΡΧΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ​​ ΖΗΜΙΩΝ​​ 

σε ΦΥΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ​​ ΔΕΝΤΡΑ (ελιές, Ρόδια)

από ΠΑΓΕΤΟ και ΠΛΗΜΜΥΡΑ του ΧΕΙΜΩΝΑ 2021,

να υποβάλουν​​ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ​​  ​​ ​​​​ ΠΣΕΑ

το αργότερο​​ έως και την​​ Παρασκευή 12​​ Μαΐου​​ 2023,​​ 

στην Ανταποκρίτρια ΕΛΓΑ Θεοδωρίδου Μαρίνα, στο κτήριο Παλιάς Δημαρχείας - τηλ. 2551350083

(ΑΒΑΝΤΟΣ, ΑΙΣΥΜΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΣΥΚΟΡΡΑΧΗΣ, ΑΝΘΕΙΑΣ, ΔΩΡΙΚΟΥ, ΛΟΥΤΡΟΥ, ​​ & ΝΙΨΑΣ)

Βασική προϋπόθεση για την καταβολή των ενισχύσεων είναι:

1. ​​ Το επίπεδο των ζημιών, να φθάνει ένα κατώτατο όριο, το οποίο καθορίζεται στο 30% των ομοειδών ειδών σε επίπεδο παραγωγού.

2.​​ Όταν υπέβαλαν​​ τις ΑΡΧΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΗΜΙΩΝ​​ να μην ήταν πάνω από​​ 

70 ετών

Ι. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

  • Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της​​ αστυνομικής ταυτότητας ή​​ φωτοαντίγραφο​​ του διαβατηρίου.

  • Φωτοαντίγραφο​​ της πρώτης σελίδας του τραπεζικού βιβλιαρίου, όπου θα φαίνεται ευκρινώς το όνομα του αιτούντα, το​​ IBAN​​ και ο αριθμός λογαριασμού.

  • Φωτοαντίγραφο​​ της​​ δήλωσης φορολογίας εισοδήματος​​ (έντυπο​​ Ε1)​​ του φορολογικού έτους 2020 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν το έτος 2020),​​ φωτοαντίγραφο του​​ αντίστοιχου εκκαθαριστικού σημειώματος,​​ και εφόσον υπάρχει φωτοαντίγραφο της αντίστοιχης κατάστασης οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα​​ (έντυπο Ε3).

  • Οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις στον ΕΛ.Γ.Α για το έτος 2021, πρέπει να έχουν εκπληρωθεί μέχρι την τελευταία ημέρα υποβολής των οριστικών αιτήσεων ενίσχυσης (02-05-2023).

  • Φωτοαντίγραφο της απόφασης ένταξης, για τους νέους αγρότες.

Η αίτηση υποβάλλεται ατελώς.

​​ 

Εκπρόθεσμες αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης δεν γίνονται δεκτές.

ΠΡΟΣΟΧΗ:​​ 

Α)​​ Η αίτηση χορήγησης ενίσχυσης υποβάλλεται σε κάθε περίπτωση στο όνομα του παραγωγού που ήταν κάτοχος της εκμετάλλευσης, όταν συνέβη η ζημιά. ​​ Σε περίπτωση θανάτου του κατόχου μετά την έλευση του ζημιογόνου αιτίου, με συνέπεια την αλλαγή κατόχου κατά το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης,​​ η αίτηση υποβάλλεται από τον νόμιμο κληρονόμο του, αλλά θα πρέπει να αναφέρεται υποχρεωτικά σε αυτή​​ το όνομα του παραγωγού που ήταν κάτοχος της εκμετάλλευσης όταν συνέβη η ζημιά. Στις περιπτώσεις αυτές​​ υποβάλλονται όλα τα δικαιολογητικά του αρχικού κατόχου​​ (σύμφωνα με την ανακοίνωση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ήταν ή όχι δικαιούχος) και στη συνέχεια προσκομίζονται τα νομιμοποιητικά έγγραφα που απαιτούνται για τις περιπτώσεις κληρονομικής διαδοχής (ενδεικτικά: ληξιαρχική πράξη θανάτου, πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών, διαθήκη ή πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης αυτής, πιστοποιητικό περί μη αποποίησης της κληρονομιάς ή αποδοχή κληρονομιάς, δήλωση φορολογίας εισοδήματος κληρονόμου).

Β)​​ Στοιχεία από το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, για τους επαγγελματίες αγρότες, θα αναζητηθούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και επομένως δεν απαιτείται η προσκόμιση της σχετικής βεβαίωσης.

 

Γ)​​ Τροποποιήσεις φορολογικών στοιχείων δεν θα γίνονται δεκτές μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης.

​​ 

 

3