Δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης σε Αλεξανδρούπολη και Φέρες

cid:D4678F3F-B12C-4F74-A108-6D88AF6D3302 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ​​ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διεύθυνση:​​ Λ. Δημοκρατίας 306

Τ.Κ.​​ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:​​ 2551350173

e-mail:​​ gtip@alexpolis.gr

 

 

Αλεξανδρούπολη,​​ 20/09/2022

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:​​ Δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης σε Αλεξανδρούπολη και Φέρες

Με αφορμή​​ την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης​​ και στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικης ιατρικής,​​ ​​ ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αλεξανδρούπολης διοργανώνει τις ακόλουθες δράσεις με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης:

  • Την Πέμπτη 20/10/22,​​ ώρες 9.00-13.00, μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από το Κέντρο Υγείας Αλεξανδρούπολης θα ενημερώνει τους πολίτες​​ για τη σπουδαιότητα της​​ έγκαιρης​​ διάγνωσης​​ της​​ οστεοπόρωσης​​ διανέμοντας παράλληλα​​ ενημερωτικό υλικό. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν άμεσα στο Κέντρο Υγείας (χωρίς να έχει προηγηθεί ραντεβού) και επιτόπου να γίνεται η μέτρηση οστικής πυκνότητας,​​ εντελώς δωρεάν. Τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από τους ορθοπεδικούς της δομής και θα δίνονται οι ανάλογες οδηγίες.

  • Το Σάββατο 22/10/2022 ώρες 09.30-12.00 στις Φέρες, στην κάτω πλατεία, θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη δράση ενημέρωσης για τον προληπτικό έλεγχο της οστεοπόρωσης. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με επικεφαλής τον ορθοπεδικό​​ Χρήστος Βαλκάνη,​​ θα ενημερώνουν του πολίτες, οι οποίοι άμεσα και χωρίς να έχει προηγηθεί ραντεβού θα μπορούν να μεταβαίνουν στο τοπικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο του ακτινολόγου κ. Ιορδανίδη όπου θα γίνεται εντελώς δωρεάν η μέτρηση οστικής πυκνότητας. Τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από τον ιατρό κ.​​ Βαλκάνη και θα δίνονται οι κατάλληλες οδηγίες.​​ 

 

*Η οστεοπόρωση είναι μια σκελετική νόσος κατά την οποία τα οστά γίνονται​​ εύθραυστα​​ και​​ μπορούν​​ εύκολα να υποστούν ένα κάταγμα, το λεγόμενο οστεοπορωτικό​​ κάταγμα. Η​​ διάγνωση γίνεται με την μέτρηση οστικής πυκνότητας DXA μια απλή και γρήγορη εξέταση. Επειδή η οστεοπόρωση​​ είναι​​ μια ασυμπτωματική νόσος​​ καθίσταται​​ επιτακτική η ανάγκη πρόληψης.