Αλλάζει η πλατεία του Πέπλου Δ.Ε. Φερών

cid:D4678F3F-B12C-4F74-A108-6D88AF6D3302 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ​​ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διεύθυνση:​​ Λ. Δημοκρατίας 306

Τ.Κ.​​ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:​​ 2551350173

e-mail:​​ gtip@alexpolis.gr

 

 

Αλεξανδρούπολη,​​ 05/10/2022

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:​​ Αλλάζει​​ η πλατεία του Πέπλου​​ Δ.Ε. Φερών

Με​​ ήπιες παρεμβάσεις, οι οποίες δε​​ μεταβάλλουν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και έχουν σαν στόχο τη​​ συντήρηση και την αισθητική αναβάθμιση του χώρου​​ και την ταυτόχρονη οριοθέτηση και δημιουργία θεματικών τμημάτων, αλλάζει η πλατεία του Πέπλου της Δ.Ε. Φερών μετά τη σύμβαση που υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και ο ανάδοχος του έργου.

Οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν προβλέπουν​​ 

  • ανακατασκευή των κρασπέδων,​​ 

  • ανακατασκευή του χώρου στο κέντρο της πλατείας με τοποθέτηση βιομηχανικού δαπέδου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των χορευτικών συλλόγων και αντίστοιχα των πολιτιστικών εκδηλώσεων,​​ 

  • ανακατασκευή του χώρου πίσω από τον οικίσκο όπου θα κατασκευαστεί υπαίθρια ψησταριά,​​ 

  • ανακατασκευή των κοινόχρηστων τουαλετών και​​ 

  • ανακατασκευή​​ του χώρου πάνω από την κεντρική πίστα παραδοσιακών χορών, όπου θα διαμορφωθεί μια σκηνή για τη φιλοξενία των παραδοσιακών συγκροτημάτων αλλά και υπαίθριων παιδικών θεατρικών παραστάσεων.

Στόχος μας να μετατραπεί η πλατεία του Πέπλου σε έναν φιλόξενο χώρο για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και σε χώρο αναψυχής, πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.