Visit
Alexandroupoli

Visit
Alexandroupoli

Visit
Alexandroupoli

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης είναι ένα νέο δημόσιο μουσείο που υπάγεται στην ευθύνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, περιφερειακής υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Το κτίριό του άρχισε να οικοδομείται το 2013, ενώ η οργάνωση της μόνιμης έκθεσής του έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και βρίσκεται σε εξέλιξη. Το μουσείο δεν έχει ανοίξει ακόμη επίσημα τις πύλες του, αλλά θα υποδεχτεί το κοινό σύντομα με τη διοργάνωση περιοδικών εκθέσεων και άλλων εκδηλώσεων, μέχρι να ολοκληρωθεί η μόνιμη έκθεσή του. Τα ωράρια λειτουργίας του θα προσαρμόζονται αναλόγως.
Η μόνιμη έκθεσή του θα περιλαμβάνει αρχαιολογικά ευρήματα προερχόμενα από την περιοχή του Έβρου που χρονολογούνται από τα προϊστορικά έως τα ρωμαϊκά χρόνια. Θα είναι χωρισμένη σε τρεις μεγάλες θεματικές ενότητες: Η παραλιακή ζώνη, η ενδοχώρα και οι ταφικοί τύμβοι της πεδιάδας του Έβρου.
Το μουσείο στεγάζει επίσης τα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου. 
 

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Λεωφόρος Μάκρης 44
τηλ. 2551026103
email: efaevr@culture.gr

Για τα νέα του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης  μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του στο Facebook εδώ  

Πληροφορίες για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης στον κόμβο ΟΔΥΣΣΕΑΣ του Υπουργείου Πολιτισμού εδώ

24 Απαντήσεις

  1. ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Δ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ . ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *