Visit
Alexandroupoli

Visit
Alexandroupoli

Visit
Alexandroupoli

Γαστρονομία και τοπικά προϊόντα

Η τοπική κουζίνα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες στην Ελλάδα, καθώς έχει ενσωματώσει υλικά και συστατικά από την φημισμένη Θρακιώτικη κουζίνα αλλά και απο τις γαστρονομικες παραδοσεις όλων των λαών που έχουν εγκατασταθεί εδω στη διάρκεια του χρόνου.

Έτσι ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να δοκιμάσει τις περίφημες ντόπιες πίτες, τα αλλαντικά της περιοχής όπως ο καβουρμάς και τα ζυμαρικά των συλλόγων γυναικών όπως οι γιουφκάδες, τα γαλακτοκομικά με τις παραδοσιακές συνταγές, τα ντόπια κρέατα, τα παραδοσιακά πιάτα, τα μοναδικά γλυκά του κουταλιού αλλά και τα διάσημα ψάρια και θαλασσινά του Θρακικού πελάγους.

Το σπουδαιότερο όμως τοπικό προϊόν είναι το λάδι που παράγεται από τον υπεραιωνόβιο ελαιώνα της Μάκρης.

Πολύ καλές ψαροταβέρνες αλλά και χασαποταβέρνες, μοντέρνα all-day στέκια και βέβαια, εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και γλυκά φτιάχνουν το γευστικό χάρτη του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ελαιόλαδο Μάκρης

Το ελαιόλαδο Μάκρης ανήκει στον κατάλογο των τροφίμων της ΕΕ με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης ( προϊόν ΠΟΠ). Πρόκειται για παρθένο ελαιόλαδο με μοναδική γεύση που προέρχεται από μια ποικιλία ελιάς με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, από αιωνόβιους ελαιώνες.

Ζητήστε το στα εστιατόρια και τις ταβέρνες της περιοχής και απολαύστε τις αμέτρητες συνταγές των ντόπιων.

Τα Ψάρια

Η περιοχή του Θρακικού Πελάγους γύρω από την Αλεξανδρούπολη και τις εκβολές του Έβρου είναι εκπληκτικά πλούσια σε αλιεύματα.

Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από τη μεγάλη ποικιλία ψαρομεζέδων και θαλασσινών στις ψαροταβέρνες της Αλεξανδρούπολης.

shutterstock_1124488391

Τα κρέατα

Με μεγάλη παράδοση στην επεξεργασία κρέατος, με τοπικές κτηνοτροφικές μονάδες και με ένα μεράκι που δημιουργεί  αγνά αλλαντικά, μοναδικό καβουρμά, πεντανόστιμα λουκάνικα αλλά και κρεατοσκευάσματα εκλεκτής ποιότητας, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης μπορείτε να γευτείτε  μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις από ντόπια εξαιρετικά κρέατα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τι ιδιαίτερο μπορεί να γευτεί ο επισκέπτης και από που

Επιμελητήριο Έβρου

Πατήστε Εδώ

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *