Το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης φωταγωγείται στο μπλε χρώμα του διαβήτη το Σάββατο 14/11/2020, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ C:\Users\administrator\Desktop\100.jpg

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ​​ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διεύθυνση:​​ Λ. Δημοκρατίας 306

Τ.Κ.​​ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:​​ 2551350203

e-mail:​​ gtip@alexpolis.gr

 

 

Αλεξανδρούπολη,​​ 12/11/2020

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:​​ Το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης φωταγωγείται στο μπλε χρώμα του διαβήτη​​ το Σάββατο 14/11/2020,​​ Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του​​ Συλλόγου​​ Διαβητικών Ν. Έβρουμέλους​​ της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ),​​ υποστηρίζει την πρωτοβουλία​​ "Όλα τα φώτα στον διαβήτη!" φωταγωγώντας συμβολικά​​ το Δημαρχείο​​ στο μπλε χρώμα του διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου 2020 (Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη).

Ο μπλε κύκλος είναι​​ το παγκόσμιο σύμβολο του διαβήτη. Θεσπίστηκε​​ το​​ 2006 από τα​​ Ηνωμένα Έθνη για να του προσδώσει μια κοινή ταυτότητα. Το μπλε χρώμα αντανακλά τον ουρανό που ενώνει όλα τα έθνη και είναι το χρώμα της σημαίας των Ηνωμένων Εθνών. Ο κύκλος σηματοδοτεί την ενότητα της διεθνούς κοινότητας του διαβήτη. Η 14η​​ Νοεμβρίου έχει​​ ορισθεί παγκόσμια ως επίσημη ημέρα αφιερωμένη στον σακχαρώδη διαβήτη.

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί σήμερα μείζον πρόβλημα υγείας στο δυτικό κόσμο. Συχνά χαρακτηρίζεται ως μια σύγχρονη, συνεχής πανδημία. Οι άνθρωποι με σακχαρώδη διαβήτη​​ παγκοσμίως αγγίζουν τα 450 εκατομμύρια, ενώ​​ στην Ελλάδα ο αριθμός των ασθενών ξεπερνά​​ το 1 εκατομμύριο.

Η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.)​​ ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί​​ πανελλήνιο φορέα εκπροσώπησης των ατόμων με διαβήτη, των οικογενειών τους και των λοιπών προσώπων που τους παρέχουν φροντίδα και υποστήριξη. Αποτελείται από 12 πρωτοβάθμια σωματεία – μέλη, με περισσότερα από 6.000 φυσικά πρόσωπα.​​ Αποστολή της ΕΛ.Ο.ΔΙ. είναι η συνεχής διάδοση της​​ γνώσης για τον σακχαρώδη διαβήτη, μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού και ενδυνάμωσης όσων ζουν με την πάθηση ή βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους που ζουν με αυτή.