Το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης φωταγωγείται στο μπλε χρώμα του διαβήτη το Σάββατο 14/11/2020, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ C:\Users\administrator\Desktop\100.jpg

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ​​ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διεύθυνση:​​ Λ. Δημοκρατίας 306

Τ.Κ.​​ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:​​ 2551350203

e-mail:​​ gtip@alexpolis.gr

 

 

Αλεξανδρούπολη,​​ 12/11/2020

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:​​ Το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης φωταγωγείται στο μπλε χρώμα του διαβήτη​​ το Σάββατο 14/11/2020,​​ Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του​​ Συλλόγου​​ Διαβητικών Ν. Έβρουμέλους​​ της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ),​​ υποστηρίζει την πρωτοβουλία​​ "Όλα τα φώτα στον διαβήτη!" φωταγωγώντας συμβολικά​​ το Δημαρχείο​​ στο μπλε χρώμα του διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου 2020 (Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη).

Ο μπλε κύκλος είναι​​ το παγκόσμιο σύμβολο του διαβήτη. Θεσπίστηκε​​ το​​ 2006 από τα​​ Ηνωμένα Έθνη για να του προσδώσει μια κοινή ταυτότητα. Το μπλε χρώμα αντανακλά τον ουρανό που ενώνει όλα τα έθνη και είναι το χρώμα της σημαίας των Ηνωμένων Εθνών. Ο κύκλος σηματοδοτεί την ενότητα της διεθνούς κοινότητας του διαβήτη. Η 14η​​ Νοεμβρίου έχει​​ ορισθεί παγκόσμια ως επίσημη ημέρα αφιερωμένη στον σακχαρώδη διαβήτη.

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί σήμερα μείζον πρόβλημα υγείας στο δυτικό κόσμο. Συχνά χαρακτηρίζεται ως μια σύγχρονη, συνεχής πανδημία. Οι άνθρωποι με σακχαρώδη διαβήτη​​ παγκοσμίως αγγίζουν τα 450 εκατομμύρια, ενώ​​ στην Ελλάδα ο αριθμός των ασθενών ξεπερνά​​ το 1 εκατομμύριο.

Η Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.)​​ ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί​​ πανελλήνιο φορέα εκπροσώπησης των ατόμων με διαβήτη, των οικογενειών τους και των λοιπών προσώπων που τους παρέχουν φροντίδα και υποστήριξη. Αποτελείται από 12 πρωτοβάθμια σωματεία – μέλη, με περισσότερα από 6.000 φυσικά πρόσωπα.​​ Αποστολή της ΕΛ.Ο.ΔΙ. είναι η συνεχής διάδοση της​​ γνώσης για τον σακχαρώδη διαβήτη, μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού και ενδυνάμωσης όσων ζουν με την πάθηση ή βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους που ζουν με αυτή.

 

 

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.