Συνέντευξη Τύπου-χρυσωρυχεία

cid:D4678F3F-B12C-4F74-A108-6D88AF6D3302

 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

Διεύθυνση:​​ Λ. Δημοκρατίας 306

Τ.Κ.​​ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:​​ 2551350203

e-mail:​​ gtip@alexpolis.gr

 

 

 

Αλεξανδρούπολη, 6/11/2019

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν τη​​ Δευτέρα 11 Νοεμβρίου​​ 2019 στην Κομοτηνή οι Δήμαρχοι​​ Αλεξανδρούπολης​​ κ.​​ Γιάννης Ζαμπούκης, Κομοτηνής​​ κ.​​ Γιάννης Γκαράνης, Μαρωνείας Σαπών​​ κ.​​ Ντίνος Χαριτόπουλος, ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ ​​ ​​ κ.​​ Βαγγέλης Λαμπάκης και η εκπρόσωπος της Διανομαρχιακής Επιτροπής Έβρου - Ροδόπης κατά του Χρυσού κα Σταυρούλα Εμμανουηλίδου.

Στη συνέντευξη έγινε ένας 20ετής απολογισμός δράσεων και πεπραγμένων των κοινωνικών αγώνων όλων των φορέων ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.​​ Εκφράστηκε η αποφασιστικότητα για συνέχιση του αγώνα με οργανωμένες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ ενημερώθηκαν​​ για το ταξίδι της επιτροπής στις Βρυξέλλες και τις ομιλίες στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς και για τις επικείμενες συνεντεύξεις τύπου στην Αθήνα και τη​​ Θεσσαλονίκη στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέντευξη πιστοποιήθηκε από όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους​​ ότι το μέτωπο της Θρακιώτικης κοινωνίας​​ παραμένει αρραγές απέναντι στα χρυσωρυχεία​​ αλλά και σε κάθε άλλη δραστηριότητα που βάζει σε κίνδυνο και απειλεί το περιβάλλον.

 

 

 

 

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.