Πρόσκληση σε ΕΚΤΑΚΤΗ Συνεδρίαση (20η) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης,στις 26.06.2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:30

​​ 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ

Αλεξανδρούπολη​​ ​​ 25.06.2019

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ​​ 

Αριθ. Πρωτ. :​​ 18158

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ​​ 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Καλούνται τα μέλη ​​ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως στις​​ 26.06.2019​​ ημέρα​​ Τετάρτη​​ και ώρα​​ 13:30​​ προσέλθουν​​ στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης,​​ σε​​ ΕΚΤΑΚΤΗ​​ Συνεδρίαση (20η),​​ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων ​​​​ για τα​​ παρακάτω θέματα,​​ ​​ σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.3852/10,​​ το​​ άρθρο 65 παρ. 5 του Ν. 3852/2010,​​ όπως συμπληρώθηκε​​ με την​​ παρ.​​ 2 του άρθρου 1 του ν. 4257/2014​​ για τους​​ παρακάτω λόγους:

 

Α)Για το πρώτο θέμα, επειδή​​ πρέπει​​ να παραχωρηθούν χώροι για​​ την προεκλογική προβολή κομμάτων και συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων​​ στις Βουλευτικές​​ εκλογές 2019.

 

Β)Για το δεύτερο θέμα, επειδή είναι αναγκαία η οικονομική ενίσχυση του δημότη, προκειμένου να καλυφθούν οι βιοποριστικές του ανάγκες.

 

Γ)Για το​​ τρίτο​​ θέμα,​​ λόγω​​ μη προβλεπόμενων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, εκτάκτως, το αμέσως προσεχές διάστημα.​​ 

 

Δ)Για το τέταρτο θέμα,​​ επειδή​​ λήγει η προθεσμία στις 15 Ιουλίου και για να συνεχίσει η λειτουργία της Εταιρείας.

 

Ε)Για το πέμπτο​​ θέμα,​​ προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την έκδοση του βιβλίου.

 

ΣΤ)Για το έκτο​​ θέμα, επειδή​​ απαιτείται να χορηγηθεί, άμεσα, στους παραγωγούς , άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου (οι οποίοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην πώληση αγροτικών προϊόντων, βοτάνων κ.λ.π.), σε καθορισμένα σημεία – τοποθεσίες στην Αλεξανδρούπολη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι την καλοκαιρινή περίοδο , υπάρχει αυξημένη αγοραστική ζήτηση των καταναλωτών για τα παραπάνω προϊόντα.​​ 

 

Ζ)Για το έβδομο θέμα,​​ επειδή απαιτείται η έγκριση του 1ου​​ ΑΠΕ-Ισοζυγίου ​​ για να ολοκληρωθεί το έργο​​ από τεχνικής και οικονομικής άποψης.

 

Η)Για το​​ όγδοο​​ θέμα,​​ επειδή​​ πρέπει να διαγραφεί το πρόστιμο στο όνομα του φερόμενου ιδιοκτήτη, προκειμένου να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός του, όσον αφορά την Εφορία.

 

Θ)​​ Για​​ τα​​ θέματα​​ εννιά,​​ δέκα και έντεκα,​​ επειδή​​ είναι αναγκαία η συγκρότηση των Επιτροπών για να ξεκινήσει, ορθά και ομαλά, η κατασκευή του έργου.​​ 

 

 

Ι)Για το​​ δωδέκατο​​ θέμα, επειδή​​ πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο,​​ ​​ από τεχνικής και οικονομικής άποψης.

 

ΙΑ)​​ Για​​ το​​ δέκατο τρίτο​​ θέμα, επειδή πρέπει να παραταθεί η προθεσμία εκτέλεσης του έργου, προκειμένου να περαιωθεί.

 

ΙΒ)Για​​ το δέκατο τέταρτο θέμα,​​ λόγω των αναγκών επούλωσης φθορών καταστρωμάτων οδών.

 

ΙΓ)Για​​ το δέκατο πέμπτο θέμα,​​ επειδή πρέπει η​​ απόφαση του Δ.Σ. να παρθεί άμεσα, ώστε να αποσταλεί, το ταχύτερο δυνατόν, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χορήγηση του σχετικού δανείου και την υλοποίηση, κατά προέκταση, του έργου της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στη θέση «Μαυρότοπος»​​ του Δ. Αλεξανδρούπολης.​​ 

 

ΙΔ)Για​​ το δέκατο έκτο θέμα, επειδή​​ πρέπει να διαγραφεί το πρόστιμο στο όνομα του φερόμενου ιδιοκτήτη, προκειμένου να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός του, όσον αφορά την Εφορία.

 

ΙΕ)Για​​ το​​ δέκατο έβδομο​​ θέμα,​​ λόγω της άμεσης ανάγκης λειτουργίας του Κολυμβητηρίου.

 

 

 

 • Καθορισμός θέσεων​​ προεκλογικής προβολής κομμάτων και συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων​​ στις​​ Βουλευτικές Εκλογές 2019​​ (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)

 • Έγκριση​​ χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης ενδεούς δημότη, κατοίκου Αλεξανδρούπολης​​ (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)

 • Έγκριση επιχορηγήσεων και συνδιοργανώσεων με Συλλόγους​​ (Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)

 • Συμμετοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην αύξηση του Μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΔΗΜΟΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ​​ ΕΒΡΟΥ ΑΕ»​​ (Εισηγ. κ.​​ Παντελίδης Γ.)

 • Τροποποίηση της 285/2019 απόφασης Δ.Σ. με θέμα «Έγκριση Δαπανών Δημοσίων Σχέσεων»​​ (Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)

 • Καθορισμός θέσεων σημείων άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου σε παραγωγούς (Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)​​ 

 • Έγκριση 1ου​​ ΑΠΕ​​ –​​ ισοζυγίου του έργου​​ «Αποκατάσταση ζημιών αγροτικής οδοποιίας ​​ Δ.Ε. Φερών ​​ από θεομηνία»​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 

 • Διαγραφή προστίμων αυθαίρετης κατασκευής που επιβλήθηκαν στον​​ κ. Σ.Ε. του Μ.​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Ανακοίνωση συγκρότησης Επιτροπής Παραλαβής και Ελέγχου Ποιότητας των Υλικών για το έργο «Κατασκευή Νηπιαγωγείου στον Αύλειο Χώρο του 1ου​​ Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης»​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Ανακοίνωση συγκρότησης Επιτροπής Χαρακτηρισμού Εδαφών για το έργο «Κατασκευή Νηπιαγωγείου στον Αύλειο Χώρο του 1ου​​ Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης»​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Ορισμός συγκρότησης Επιτροπής Παραλαβής Φυσικού Εδάφους για το έργο «Κατασκευή Νηπιαγωγείου στον Αύλειο Χώρο του 1ου​​ Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης»​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Έγκριση 3ου​​ ΑΠΕ του έργου «Ανακατασκευή Παλιάς Βιβλιοθήκης για τη Δημιουργία Πινακοθήκης»​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Έγκριση 4ης​​ παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Ανακατασκευή Παλιάς Βιβλιοθήκης για τη Δημιουργία Πινακοθήκης»​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Ενεργοποίηση δικαιώματος προαίρεσης του έργου «Ασφαλτοστρώσεις οδών Δήμου Αλεξανδρούπολης 2018-2019 (Συντηρήσεις-Διανοίξεις)»​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Αποδοχή όρων για τη λήψη επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείου​​ από το Ταμείο Παρ/κών & Δανείων, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» , σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ν.​​ 4509/2017 και την 13022/19-04-2018 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών (ΦΕΚ 1377/Τ. Β΄/24-4-2018), όπως τροποποιήθηκε με την υπ΄αριθμ. 44173/24-8-2018 (ΦΕΚ 3656/τ.Β΄/27-08-2018) και ισχύει​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Διαγραφή προστίμων αυθαίρετης κατασκευής που επιβλήθηκαν στον​​ κ.​​ Ν.Δ. του​​ Ν.​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Έγκριση παραχώρησης, κατά χρήση, του ανοικτού Κολυμβητηρίου Δ.Ε. Φερών,​​ κατά την κολυμβητική περίοδο​​ ​​ 2019 στο Ν.Ο.Α.​​ (Εισηγ. κ.​​ Βαταμίδης Ιωαν.)

 

 

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ ​​ Η παρούσα να επιδοθεί στον /στην κ.

και να τοιχοκολληθεί στην εξώθυρα του Δημαρχείου

Ο​​ Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

Κωνσταντίνος Γκοτσίδης​​ 

 ​​​​