Πρόσκληση σε ΕΚΤΑΚΤΗ Συνεδρίαση (20η) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης,στις 15.07.2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00

​​ 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ

Αλεξανδρούπολη​​ 12​​ .07.2019

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ​​ 

Αριθ. Πρωτ. :​​ 21015

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ​​ 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Καλούνται τα μέλη ​​ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως στις​​ 15.07.2019​​ ημέρα​​ Δευτέρα​​ και ώρα​​ 14:00​​ προσέλθουν​​ στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης,​​ σε​​ ΕΚΤΑΚΤΗ​​ Συνεδρίαση (21η),​​ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων ​​​​ για τα​​ παρακάτω θέματα,​​ ​​ σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.3852/10,​​ το​​ άρθρο 65 παρ. 5 του Ν. 3852/2010,​​ όπως συμπληρώθηκε​​ με την​​ παρ.​​ 2 του άρθρου 1 του ν. 4257/2014​​ για τους​​ παρακάτω λόγους:

 

1)Για το 1ο​​ ​​ θέμα,​​ λόγω​​ μη προβλεπόμενων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, εκτάκτως, το αμέσως προσεχές διάστημα.​​ 

 

2)Για το 2ο​​ ​​ θέμα,​​ ​​ επειδή πρέπει να ενισχυθούν οι κωδικοί λόγω αυξημένων δικαστικών​​ ​​ και άλλων​​ δαπανών.​​ 

 

3)Για το​​ 3ο​​ ​​ θέμα,​​ επειδή​​ ​​ πρέπει να τηρηθούν οι ημερομηνίες όπως ορίζονται ​​ από το νόμο.

 

4)Για το 4ο​​ ​​ θέμα​​ ​​ επειδή​​ οι αιτούντες επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση οφειλών του Ν.​​ 4611/2019 και αυτό δε θα είναι δυνατόν εάν δε​​ διαγραφούν από την καρτέλα τους ως χρεωστών οι οφειλές αυτές,​​ οι οποίες δεν υφίστανται εξ αιτίας του ότι δεν ήταν  την ημερομηνία της παράβασης ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών.

​​ 

5)​​ Για​​ τα​​ θέματα 5,6,7,​​ επειδή​​ ​​ είναι αναγκαία η οικονομική ενίσχυση των δημοτών, προκειμένου να καλυφθούν σοβαρές ανάγκες τους.

 

6) Για​​ το 8ο​​ ​​ θέμα​​ , επειδή​​ ​​ πρέπει να υλοποιηθεί σύντομα ο σκοπός της σύμβασης.

 

7) Για το​​ ​​ 9ο​​ ​​ ​​ θέμα,​​ επειδή ​​ επίκειται η έναρξη της ¨Γιορτής Κρασιού¨.

 

8) Για το​​ ​​ 10ο​​ ​​ θέμα, επειδή​​ απαιτείται η έγκριση του 1ου​​ ΑΠΕ-Ισοζυγίου ​​ για να ολοκληρωθεί το έργο από τεχνικής και οικονομικής άποψης.

 

9)Για τα θέματα 11,12,13,14, επειδή​​ πρέπει να διαγραφούν τα πρόστιμα στα ονόματα των φερόμενων ιδιοκτητών, προκειμένου να αποδεσμευτεί ο λογαριασμός τους, όσον αφορά την Εφορία.

 

10)​​ Για το​​ 15ο​​ θέμα,​​ επειδή​​ βρίσκεται​​ ​​ σε εξέλιξη ​​ η ανέγερση​​ ​​ επταόροφης​​ οικοδομής​​ .

 

11)Για το ​​ 16ο​​ θέμα, επειδή πρέπει να πληρωθεί ο 3ος​​ λογαριασμός του έργου του θέματος, ο οποίος σχετίζεται με τον 1ο​​ ΑΠΕ, πριν το Δεκαπενταύγουστο και το εργοτάξιο κλείνει στις 3-8-2019.

 

12)​​ Για το ​​ 17ο​​ θέμα, επειδή κρίνονται αναγκαίες οι βελτιώσεις φωτισμού για την αποφυγή ατυχημάτων ​​ και τη διευκόλυνση των δημοτών λόγω και της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.

 

13)​​ Για το​​ 18ο​​ θέμα, επειδή απαιτείται γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου σε ένα μήνα από τη διαβίβαση του σχετικού φακέλου από την Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Έβρου​​ σύμφωνα με το Ν. 4258/2014.

 

14)​​ ​​ Για το ​​ 19ο ​​​​ θέμα, επειδή πρέπει να τηρηθούν οι προβλεπόμενες προθεσμίες ​​ για την ολοκλήρωση του έργου.

 

15) Για τα θέματα 20,21,22,23,24, επειδή​​ ως πρόεδροι των επιτροπών είναι δημοτικοί σύμβουλοι των οποίων η θητεία λήγει 31-8-2019.

 

16) Για το 25ο​​ θέμα, επειδή υπάρχει άμεση ανάγκη  ​​​​ ενίσχυσης του αριθμού των οχημάτων​​ του Δήμου.

 

17) Για τα θέματα 26, 27, επειδή το κολυμβητήριο κλείνει για τη θερινή περίοδο.

 

18) Για το 28ο​​ θέμα , επειδή πρέπει να εγγραφούν νέοι κωδικοί για την εξόφληση του ΕΦΑΠΑΞ​​ και την ανάθεση των υπηρεσιών.

 

19) Για τα θέματα 29, 30 επειδή πρέπει να ολοκληρωθούν ​​ θέματα του υπηρεσιακού προγραμματισμού.​​ 

 

20) Για το 31ο​​ θέμα, επειδή πρέπει ​​ ο πολιτιστικός σύλλογος ​​ Απαλού ¨Ο ΦΑΡΟΣ¨ να ​​ οργανώσει τις εκδηλώσεις του για ​​ 15 και 16 Αυγούστου 2019.

 

 

 

 • Έγκριση επιχορηγήσεων και συνδιοργανώσεων με Συλλόγους​​ (Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)

 • Έγκριση 9ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. Έτους 2019 του Δήμου Αλεξανδρούπολης.​​ (Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)

 • Εισηγητική έκθεση​​ B’ τριμήνου του έτους 2019 προς την οικονομική επιτροπή, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τροποποίηση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης( Ο.Π.Δ.)​​ (Εισηγ. κ. Παντελίδης Γ.)

 • Διαγραφή οφειλής από Βεβαιωτικούς χρηματικούς καταλόγους, λόγω λανθασμένης εγγραφής παραβάσεων Κ.Ο.Κ​​ (Εισηγ. κ.​​ Παντελίδης Γ.)

 • Έγκριση​​ χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης ενδεούς δημότη, κατοίκου Αλεξανδρούπολης​​ (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)

 • Έγκριση​​ χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης ενδεούς δημότη, κατοίκου Αλεξανδρούπολης​​ (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)

 • Επικαιροποίηση της αριθ. 367/2019 Α.Δ.Σ. ¨​​ Έγκριση​​ χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης ενδεούς δημότη, κατοίκου Αλεξανδρούπολης​​ ¨(Εισηγ. κ. Δήμαρχος)

 • Ορισμός μελών επιτροπών που προβλέπονται στην αριθ. 182/2019 Α.Δ.Σ. όπως τροποποιήθηκε με την αριθ. 351/2019 Α.Δ.Σ. (Σύμβαση μεταξύ Δήμου Αλεξανδρούπολης, Ιεράς Μητρόπολης, Δήμου Σαμοθράκης):α) επιτροπής​​ παρακολούθησης οικονομικών και β) επιτροπής​​ διοίκησης-ελέγχου¨(Εισηγ. κ. Δήμαρχος)

 • Έγκριση μουσικών εκδηλώσεων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο​​ πλαίσιο της Γιορτής Κρασιού 2019​​ από 18-07-2019 έως 23-07-2019 (Εισηγ. κ. Αρβανιτίδης Τρ.)

 • Έγκριση 1ου​​ ΑΠΕ​​ –​​ ισοζυγίου του έργου​​ «Συντηρήσεις Κοιμητηρίων Δήμου Αλεξανδρούπολης»​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 

 • Διαγραφή προστίμων αυθαίρετων κατασκευών​​ που επιβλήθηκαν στον/στην ​​ κ. Τ.Χ. του Χ.​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Διαγραφή προστίμων αυθαίρετων κατασκευών που επιβλήθηκαν στον/στην ​​ κ. Γ.Γ. του Μ.​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Διαγραφή προστίμων αυθαίρετων κατασκευών που επιβλήθηκαν στον/στην ​​ κ. Ν.Ν. του Ι.​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Διαγραφή προστίμων αυθαίρετων κατασκευών που επιβλήθηκαν στον/στην ​​ κ. Μ.Β. του Δ.​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Κλείσιμο οδού​​ Ελευθερίου Βενιζέλου(Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Έγκριση 1ου​​ ΑΠΕ του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ»​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης περιπτώσεων επεκτάσεων και βελτιώσεων δικτύου ηλεκτροφωτισμού​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Έγκριση οριογραμμών για οριοθέτηση ρέματος ¨Ειρήνη ¨ στη γέφυρα της Μαΐστρου Ε.Ο. Νο 2 Αλεξ/πολης-Φερών​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Χορήγηση παράτασης ολοκλήρωσης των εργασιών του έργου  ​​ ​​​​ «Ανάπλαση πλατείας και διαμόρφωση οδού στο Ο.Τ. 35 Δ.Δ. Νίψας» κατά ένα (1) επιπλέον μήνα​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Ορισμός Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής​​ ​​ του έργου​​ ¨ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΓΙΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ¨(Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Ορισμός Επιτροπής Προσωρινής & Οριστικής​​ Παραλαβής​​ του έργου​​ «Κατασκευή διαχωριστικών τοίχων για την δημιουργία νέων γραφείων»​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Ορισμός Επιτροπής Προσωρινής & Οριστικής​​ Παραλαβής​​ του έργου​​ «Τοποθέτηση Πλαστικού Δαπέδου 2ου​​ Ορόφου Δημαρχείου»​​ (Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Ορισμός Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου: ¨ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ Δ.Ε ΦΕΡΩΝ¨(Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Ορισμός Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου: ¨ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΠΟΤΙΣΤΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ¨¨(Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Έγκριση διενέργειας προμήθειας: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 2019»​​ ¨(Εισηγ. κ. Κουκουράβας Γ.)

 • Λήψη απόφασης για διαγραφή –απαλλαγή βεβαιωμένων μισθωμάτων κυλικείου κλειστού κολυμβητηρίου ¨Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης¨ Αλεξανδρούπολης (Εισηγ. κ. Βαταμίδης Ι.)

 • Λήψη απόφασης για διαγραφή –απαλλαγή βεβαιωμένων μισθωμάτων ​​ καταστήματος πώλησης αθλητικής ένδυσης και εξοπλισμού​​ κλειστού κολυμβητηρίου ¨Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης¨ Αλεξανδρούπολης (Εισηγ. κ. Βαταμίδης Ι.)

 • Έγκριση της​​ 55/2019​​ απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ.​​ «Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου​​ Αλεξανδρούπολης», ''ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ'', σχετικά με την ''6η​​ ​​ Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019''.​​ (Εισηγ.​​ κ.​​ Γερακόπουλος Χ.)

 • Έγκριση ​​ αυθημερόν μετακίνησης και ​​ οδοιπορικών ​​ του Δημάρχου, κ. Λαμπάκη Ευάγγελου, ​​ στην Αθήνα, στις 02-07-2019 (Εισηγ. Πρόεδρος Δ.Σ.)

 • Έγκριση ​​ οδοιπορικών του Προέδρου Δ.Σ. κ. Γκοτσίδη ​​ Κωνσταντίνου, στη Θεσσαλονίκη στις 21-6-2019 (Εισηγ. κ. Δήμαρχος)

 • Έγκριση εκδηλώσεων ​​ του πολιτιστικού συλλόγου Απαλού ¨Ο ΦΑΡΟΣ¨ (Εισηγ. Πρόεδρος Δ.Σ.)

 

 

​​ 

 

Η παρούσα να επιδοθεί στον /στην κ.

και να τοιχοκολληθεί στην εξώθυρα του Δημαρχείου

Ο​​ Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

Κωνσταντίνος Γκοτσίδης​​ 

 ​​​​