ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ή ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ‘’ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ’’ & ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤHN ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝ.ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ​​ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ή ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ

​​ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ​​ ‘’ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ’’​​ & ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ​​ ΑΓΟΡΑΣ​​ ​​ ΣΤHN​​ ΠΛΑΤΕΙΑ​​ ΕΘΝ.ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ​​ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

 

Ο Δήμος Αλεξ/πολης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4497/2017 και την​​ ​​ αριθ.​​ 548/2019​​ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου​​ ​​ προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής με τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατά τις ημερομηνίες και ώρες που περιγράφονται στην παρούσα πρόσκληση.

 

ΧΩΡΟΣ / ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ​​ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ​​ 

Με την αριθ.​​ 548/2019​​ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η διεξαγωγή​​ εμποροπανήγυρις από 6 έως 10​​ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ​​ ​​ 2019​​ ​​ ​​ με την ευκαιρία εορτασμού του πολιούχου ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ​​ & ​​ Χριστουγεννιάτικης υπαίθριας αγοράς ​​​​ από​​  ​​​​ 12 ​​ έως ​​ 31 ​​​​ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ​​ ​​ 2019​​ ​​ στην Πλατεία ​​ Εθνικής Ανεξαρτησίας.​​ 

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές​​ ​​ από​​ ​​ ΔΕΥΤΕΡΑ ​​ 25​​ ​​ Νοεμβρίου​​ ​​ 2019​​ ​​ έως​​ ​​ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ​​ 29​​ ​​ Νοεμβρίου 2019​​ .

Πληροφορίες: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στον Δήμο Αλεξ/πολης – Γραφείο Αδειών Καταστημάτων – (1ος όροφος, γραφείο 109, τηλ. 25510 64151 ,152)​​ για την προμήθεια του εντύπου της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ειδικότερα καθορίστηκαν οι παρακάτω κατηγορίες και ο αριθμός θέσεων ανά κατηγορία:

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΙΔΟΣ

ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ-

ΘΕΣΕΙΣ

Κατηγορία 1

Κρύα Σάντουϊτς,​​ HOT​​ DOG, Πίτσα, Τόστ, Σουβλάκια, Λουκάνικα κ.λ.π.

2

 

Κατηγορία 2

Καφέδες, Τσάι, σοκολάτες, νερά, αναψυκτικά, χυμούς κ.λ.π

2

 

Κατηγορία 3

Ξηροί Καρποί, ζαχαρώδη, καραμέλες, σοκολάτες, σοκολατάκια

2

 

Κατηγορία 4

Χειροποίητα αρωματικά είδη (σαπούνια, αρώματα), βότανα

1

 

Κατηγορία 5

Είδη Λαϊκής Τέχνης, μπιζού, αναμνηστικά δώρα

2

 

Κατηγορία 6

Κρέπες, Βάφλες, παγωτό, σιροπιαστά γλυκά

1

 

Κατηγορία 7

Λουκουμάδες, μαλλί της γριάς, κάστανα, πόπ κόρν

2

 

Κατηγορία 8

Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα (οίνος-τσίπουρο-λουκούμια κ.λ.π.)

2

 

Κατηγορία 9

Πίτες παραδοσιακές, σφολιατοειδή κ.λ.π.

1

 

 

ΣΥΝΟΛΟ ​​ ΘΕΣΕΩΝ

15

Ειδικότερα προβλέπονται ​​ επιπλέον δύο ​​ (2) θέσεις, ​​ οι ​​ οποίες ​​ προορίζονται αποκλειστικά για την περίπτωση των αδειούχων του άρθρου 45 του Ν.4497/2017. (κατόχων βεβαιώσεων πιστοποίησης ιδίας δημιουργίας).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ​​ ΜΕ​​ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ:

  • Βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας (από τον Δήμο μόνιμης κατοικίας του πωλητή – φυσικό ή νομικό πρόσωπο). Όταν πρόκειται για εταιρίες ή συνεταιρισμούς κ.λ.π. τότε προσκομίζεται καταστατικό και πρακτικό ορισμού νομίμου εκπροσώπου.

  • Βεβαίωση έναρξης δραστηριοποίησης με τις μεταβολές από το​​ TAXIS​​ και ΚΑΔ σχετικό με τη δραστηριοποίηση στο υπαίθριο εμπόριο που συνάδει με το αντικείμενο δραστηριότητας (πρόσφατη εκτύπωση).

  • Φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου κατά περίπτωση.

  • Άδεια υπαίθριου εμπορίου

  • Εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων – ποτών Πιστοποιητικό Υγείας σύμφωνα με την ​​ με αριθ. Υ1γ/Γ.Π./οικ.35797/4.4.2012 (Β΄1199) απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μετά την υποβολή των αιτήσεων και το πέρας της διαδικασίας ελέγχου θα εκδοθεί κατάλογος συμμετεχόντων για την ​​​​ εμποροπανήγυρη του Αγ.Νικολάου & την​​ ​​ Χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά, ο οποίος θα αναρτηθεί στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Αλεξ/πολης, προκειμένου οι επιλεγέντες να καταβάλουν τα αναλογούντα τέλη υπέρ του Δήμου και κατόπιν να εκδοθεί η έγκριση συμμετοχής. Η εν λόγω έγκριση θα κοινοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Η είσπραξη του ανωτέρω τέλους θα γίνεται​​ πρίν την έκδοση της έγκρισης συμμετοχής​​ είτε στο Ταμείο του Δήμου Αλεξ/πολης είτε με κατάθεση σε Τραπεζικό Λογαριασμό του Δήμου (όπου πρέπει να αναγράφονται η αιτιολογία και τα πλήρη στοιχεία του αιτούντα). Για τη χορήγηση της έγκρισης συμμετοχής απαραίτητη θα είναι η προσκόμιση του διπλοτύπου είσπραξης από το Ταμείο του Δήμου Αλεξ/πολης και η βεβαίωση μεταβολής από την οικεία Δ.Ο.Υ./Δήλωση υποκαταστήματος όπου προβλέπεται​​ και​​ απόδειξη της ταμειακής μηχανής που θα χρησιμοποιηθεί στην υπαίθρια αγορά.

 ​​ ​​​​