Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΥ

cid:D4678F3F-B12C-4F74-A108-6D88AF6D3302

 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ​​ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

Διεύθυνση:​​ Λ. Δημοκρατίας 306

Τ.Κ.​​ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:​​ 2551350203

e-mail:​​ gtip@alexpolis.gr

 

 

 

Αλεξανδρούπολη, 23/11/2019

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:​​ Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στο 15ο​​ Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΥ

 

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετείχε​​ στις εργασίες του​​ 15ου​​ Πανελληνίου Συνεδρίου​​ του ΕΔΔΥΠΥ (Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο​​ Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας) που πραγματοποιήθηκε​​ στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών,​​ με την παρουσία του Κοινοτικού Συμβούλου, πολιτικού υπευθύνου του Δήμου στο ΕΔΔΥΠΥ κ.​​ Βαλκάνη Χρήστο​​ και της​​ Ποριαζίδου Μαρίας, υπεύθυνης - συντονίστριας του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο ΕΔΔΥΠΥ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου αναπτύχθηκαν οι 6 Πυλώνες της Πολιτικής των Υγιών Πόλεων που είναι: ​​ Άνθρωποι, Τόπος, Ευημερία, Ειρήνη, Συμμετοχή​​ και​​ Πλανήτης.​​ Η προτεραιότητα στους ανθρώπους και η διασφάλιση της πρόσβασης όλων σε κοινά αγαθά και υπηρεσίες, η λήψη προοδευτικών μέτρων κοινωνικής προόδου και επενδύσεις στην κυκλική οικονομία ήταν στο επίκεντρο.

Κατά την ενότητα των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. παρουσιάστηκε η Πολιτική του Π.Ο.Υ., του Δικτύου και των ΟΤΑ μελών για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πολύ σημαντική ήταν η ενημέρωση για τα Προγράμματα του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων που επικεντρώνονται στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας. Αναπτύχθηκε εκτενώς ο ρόλος του ΕΔΔΥΠΠΥ στην Ελλάδα, η θεσμική του λειτουργία, το Προφίλ Υγείας και τα Κέντρα Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ Υγείας).

Παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του δικτύου. Ο Δήμος μας συμμετείχε με την υποψηφιότητα του κ. Βαλκάνη Χρήστου, ο οποίος και εκλέχτηκε ως τακτικό μέλος του Συμβουλίου.

Την τελευταία μέρα του Συνεδρίου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης βραβεύτηκε για τη​​ δέσμευσή του στην Προαγωγή της Υγείας και την εκπλήρωση των κριτηρίων που έχει θέσει ο Π.Ο.Υ. Ευρώπης, για τους Δήμους μέλη των Εθνικών Δικτύων, κατά την χρονική περίοδο 2014-2018.​​ 

​​