Μήνυμα Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 

cid:D4678F3F-B12C-4F74-A108-6D88AF6D3302

 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

Διεύθυνση:​​ Λ. Δημοκρατίας 306

Τ.Κ.​​ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:​​ 2551350203

e-mail:​​ gtip@alexpolis.gr

 

 

 

Αλεξανδρούπολη,​​ 7/3/2020

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

45 χρόνια μετά την επίσημη θεσμοθέτηση από τον Ο.Η.Ε. της 8ης​​ Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, διαπιστώνεται​​ ότι το αίτημα για πλήρη ισότητα των φύλων σε όλον τον κόσμο​​ παραμένει επίκαιρο κι αναγκαίο διότι σε πολλές χώρες, ακόμα και σήμερα, η γυναίκα παλεύει για τα δικαιώματά της. Διαπιστώνεται ότι το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών συνεχίζει να αποτελεί μια πραγματικότητα και δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή άλλων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών.

Ως Δήμος Αλεξανδρούπολης τιμούμε την Ημέρα της Γυναίκας​​ αντιλαμβανόμενοι ότι​​ η ισότητα των φύλων δεν είναι θέμα μιας ημέρας, αλλά απαιτεί συστηματική και επίμονη συλλογική προσπάθεια​​ και πως θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στην κατεύθυνση άμβλυνσης των υφιστάμενων ανισοτήτων και πολλαπλών διακρίσεων εις βάρος των γυναικών.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας​​ Δήμου Αλεξανδρούπολης με​​ το επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό του,​​ αναλαμβάνει ως​​ κατεξοχήν αρμόδιος φορέας,​​ την υποστήριξη γυναικών​​ θυμάτων βίας και των γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις. Προγραμματίζουμε την ενίσχυση​​ του​​ δυναμικού​​ του​​ με την πρόσληψη​​ σε έμμισθη θέση Δικηγόρου-Νομικού​​ Συμβούλου​​ για τη​​ νομική υποστήριξη των περιστατικών που καταγράφονται από τη δομή.​​ Στεκόμαστε δίπλα στις γυναίκες, τις ενθαρρύνουμε να πιστέψουν στον​​ εαυτό τους, να νιώσουν ασφαλείς και να εξελιχθούν. Στεκόμαστε δίπλα στην εργαζόμενη μητέρα, στην άνεργη μητέρα μέσα από τις δομές του Πολυκοινωνικού, τους σύγχρονα εξοπλισμένους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Η 8η​​ Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής,​​ είναι υπενθύμιση του καθημερινού αγώνα που δίνουν οι γυναίκες για το αυτονόητο, δηλαδή να υπερασπιστούν τα δικαιώματά​​ τους και οφείλουμε να συνδράμουμε με κάθε μέσο σε αυτό.

 

 

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.