Μήνυμα Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 

cid:D4678F3F-B12C-4F74-A108-6D88AF6D3302

 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

 

Διεύθυνση:​​ Λ. Δημοκρατίας 306

Τ.Κ.​​ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:​​ 2551350203

e-mail:​​ gtip@alexpolis.gr

 

 

 

Αλεξανδρούπολη,​​ 7/3/2020

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

45 χρόνια μετά την επίσημη θεσμοθέτηση από τον Ο.Η.Ε. της 8ης​​ Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, διαπιστώνεται​​ ότι το αίτημα για πλήρη ισότητα των φύλων σε όλον τον κόσμο​​ παραμένει επίκαιρο κι αναγκαίο διότι σε πολλές χώρες, ακόμα και σήμερα, η γυναίκα παλεύει για τα δικαιώματά της. Διαπιστώνεται ότι το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών συνεχίζει να αποτελεί μια πραγματικότητα και δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή άλλων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών.

Ως Δήμος Αλεξανδρούπολης τιμούμε την Ημέρα της Γυναίκας​​ αντιλαμβανόμενοι ότι​​ η ισότητα των φύλων δεν είναι θέμα μιας ημέρας, αλλά απαιτεί συστηματική και επίμονη συλλογική προσπάθεια​​ και πως θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στην κατεύθυνση άμβλυνσης των υφιστάμενων ανισοτήτων και πολλαπλών διακρίσεων εις βάρος των γυναικών.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας​​ Δήμου Αλεξανδρούπολης με​​ το επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό του,​​ αναλαμβάνει ως​​ κατεξοχήν αρμόδιος φορέας,​​ την υποστήριξη γυναικών​​ θυμάτων βίας και των γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις. Προγραμματίζουμε την ενίσχυση​​ του​​ δυναμικού​​ του​​ με την πρόσληψη​​ σε έμμισθη θέση Δικηγόρου-Νομικού​​ Συμβούλου​​ για τη​​ νομική υποστήριξη των περιστατικών που καταγράφονται από τη δομή.​​ Στεκόμαστε δίπλα στις γυναίκες, τις ενθαρρύνουμε να πιστέψουν στον​​ εαυτό τους, να νιώσουν ασφαλείς και να εξελιχθούν. Στεκόμαστε δίπλα στην εργαζόμενη μητέρα, στην άνεργη μητέρα μέσα από τις δομές του Πολυκοινωνικού, τους σύγχρονα εξοπλισμένους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Η 8η​​ Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής,​​ είναι υπενθύμιση του καθημερινού αγώνα που δίνουν οι γυναίκες για το αυτονόητο, δηλαδή να υπερασπιστούν τα δικαιώματά​​ τους και οφείλουμε να συνδράμουμε με κάθε μέσο σε αυτό.