Μία φωτογραφία, χίλιες ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ λέξεις

DUTH_logo_new.png ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 100YEARSS.jpg

Μία φωτογραφία, χίλιες ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ λέξεις

Οι φωτογραφίες μπορεί να αφορούν το παρελθόν, αλλά μας συνδέουν με στιγμές και ανθρώπους που ζουν στη σκέψη μας, ακόμη και στο παρόν.

Πόσες φορές έχεις​​ κοιτάξει μια φωτογραφία και σκέφτεσαι την ιστορία που κρύβεται από πίσω ή έχεις ανοίξει το παλιό μπαούλο των γονιών ή και των παππούδων σου ψάχνοντας για συνδέσεις με το παρελθόν;

Έλα να συμπληρώσουμε μαζί​​ τον καμβά της ιστορίας​​ των ανθρώπων της Αλεξανδρούπολης​​ από το 1890 μέχρι και το 2020,αλλά και ολόκληρης της Θράκης, στο πλαίσιο​​ εορτασμού των 100 χρόνων​​ από την ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό της Ελλάδος.

Η δράση είναι εμπνευσμένη από την έκθεση​​ «ΘΡΑΚΗ 19ος-20ος αιώνας. Ένα φωτογραφικό​​ ψηφιδωτό»​​ και σε προσκαλεί να μοιραστείς τις δικές σου ιστορίες σε μια διαδικτυακή δημιουργική αλληλεπίδραση.

Το κάλεσμα αυτό απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η δημιουργική γραφή, η εξιστόρηση από μνήμες και συναισθήματα, ας γίνουν το δικό μας μέσο επικοινωνίας και διάδρασης.

  • Διάλεξε ένα πρόσωπο που απεικονίζεται σε μια φωτογραφία από το αρχείο του ΕΜΘ, φαντάσου ότι είσαι αυτό το πρόσωπο και αφηγήσου μια στιγμή από τη ζωή του.​​ 

  • Ανέβασε μια δική σου φωτογραφία και διηγήσου την ιστορία​​ της.​​ 

  • Σύνδεσε τη δική σου φωτογραφία με μια φωτογραφία του μουσείου που επέλεξες και δημιούργησε μια ιστορία με πρωταγωνιστές εσένα και το πρόσωπο της άλλης φωτογραφίας.​​ 

"Έχεις την ελευθερία να επιλέξεις ένα από τα παρακάτω ή και όλα! Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη, γιατί μία φωτογραφία "χίλιες" δικές σου λέξεις!

Δες τις φωτογραφίες​​ ΕΔΩ

Στείλε μας την ιστορία σου στο​​ info@emthrace.org ​​   μαζί με το ονοματεπώνυμο σου και εμείς θα την δημοσιεύσουμε στην ιστοσελίδα μας και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης μας.

Η δράση αυτή υλοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Καινοτόμες Παιδαγωγικές​​ Προσεγγίσεις σε Πολυπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα» του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του ΔΠΘ  και την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

*Όσες ιστορίες εμπνέονται από το φωτογραφικό αρχείο του ΕΜΘ αποτελούν προϊόντα δημιουργικής γραφής και μυθοπλασίας. Σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά γεγονότα που έχουν να κάνουν με τα άτομα που απεικονίζονται στη φωτογραφία. 

Παρέχοντας τις προσωπικές σας ιστορίες και το φωτογραφικό υλικό, συμφωνείτε και συναινείτε στη συλλογή, τη μεταβίβαση, τη χρήση και τη γνωστοποίησή τους από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.