Φιλοζωία

Τα ζώα δικαιούνται τη φροντίδα μας και εμείς ανταποκρινόμαστε στο δικαίωμά τους. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς και με γνώμονα την ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα αδέσποτα, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε στενή συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης, τους προέδρους των Κοινοτήτων και τους εθελοντές φιλόζωους υλοποιεί μια σειρά δράσεων και μέτρων για την ευζωία των αδέσποτων, την προστασία και την φροντίδα τους.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι μέσα στους 7 Δήμους σε όλη την Ελλάδα που βραβεύτηκε από την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για τη δράση τους κατά το δίμηνο του covid19, όταν χιλιάδες ζώα γύρναγαν πεινασμένα στις έρημες πόλεις ψάχνοντας για τροφή.

  • Λειτουργία του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς

    Καθημερινά στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αδέσποτα ζώα στειρώνονται, εμβολιάζονται, θεραπεύονται από τυχόν τραυματισμούς και επανατοποθετούνται στο φυσικό τους περιβάλλον.
    Το Κ.Α.Ζ. βρίσκεται σε οικόπεδο εμβαδού 11 στρεμμάτων στην περιοχή Δωρικού και περιλαμβάνει δύο ανεξάρτητα ισόγεια κτίρια για φιλοξενία ζώων, συνολικής επιφανείας 564 τ.μ. με ειδικό επιδαπέδιο άνοιγμα για άμεση έξοδο στον αύλειο χώρο αλλά και όλους τους λειτουργικούς και βοηθητικούς χώρους που απαιτούνται.

• Διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης και δράσεων πληροφόρησης για την καλλιέργεια της υπευθυνότητας ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης των ζώων και την προώθηση της υιοθεσίας από ανθρώπους που θα τους χαρίσουν τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας οικογένειας.
• Εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος Ζω.Ε.Σ με ζωοφιλικές ενημερώσεις στα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Αλεξανδρούπολης με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την εισαγωγή της φιλοζωίας στα σχολεία.

  • Δράσεις φροντίδας των αδέσποτων που υπάρχουν μέσα στον Αστικό ιστό αλλά και στο σύνολο του γεωγραφικού χώρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Αγαπώ την πόλη μου, προστατεύω το περιβάλλον, συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου.
  • Πραγματοποιήση με μεγάλη επιτυχία Γιορτής Υιοθεσίας σκύλων απο το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τη συνεργασία και βοήθεια εθελοντών φιλόζωων και τη στήριξη του Δημάρχου Ιωάννου Ζαμπούκη , του Αντιδημάρχου Θεόδωρου Βουρδόλη, του Προέδρου Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Ναιτίδη Ιωάννη  της Κοινοτικής Συμβούλου Βαλαβάνη Σοφίας και της Φωτεινής Σκαρλακίδου
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ – ΒΟΗΘΕΙΑ

Γραμμή Δημότη

2551022222