Δημοτικός Βιοαγρός

Ο Δημοτικός Βιοαγρός Αλεξανδρούπολης είναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο αγρόκτημα στις παρυφές της πόλης που προσφέρει διατροφική, περιβαλλοντική, κοινωνική και πολιτισμική θωράκιση.

Βρίσκεται σε απόσταση 2,5 χιλ. από την πόλη της Αλεξανδρούπολης στην περιοχή Μαϊστριανά (απέναντι από τα Β΄ κοιμητήρια της πόλης).

Ο χώρος είναι περιφραγμένος και στο εσωτερικό του έχουν καθοριστεί τεμάχια από 50 ως 100 τ.μ. Στο χώρο υπάρχει υποδομή άρδευσης με ξεχωριστή παροχή για κάθε παρτέρι, ηλεκτρικό ρεύμα και χαλικόστρωσης.

Στο Bιοαγρό είναι εγκατεστημένοι 290 καλλιεργητές. Η μόνη υποχρέωση που έχουν οι καλλιεργητές του βιοαγρού στο Δήμο είναι να παραδίδουν το 10% της παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Είναι μια δράση που απευθύνεται στους πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης με καθαρά κοινωνικά και φιλοπεριβαλλοντικά χαρακτηριστικά.
Οι δραστηριότητες είναι εντατικά συμμετοχικές ενώ μεταμορφώνουν το χώρο σε υπαίθριο εργαστήρι παραγωγής ειδών πρώτης ανάγκης για κάθε ηλικία και για διαφορετικές προτιμήσεις.

Πληροφορίες: κα. Κουματζίδου

Διεύθυνση: Παλαιό Δημαρχείο Πλατεία Κύπρου,
Α΄όροφος, Τμήμα Πρασίνου

Τηλ. 2551350042

Email: tzouliak@alexpolis.gr