Δημοτική Παιδική Κατασκήνωση Μάκρης

Στον Δήμο μας λειτουργεί η δημοτική κατασκήνωση Μάκρης, που βρίσκεται στο χωριό Μάκρης, στα δυτικά του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Εποπτεύεται από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού. Αποτελεί μία από τις δώδεκα δημοτικές κατασκηνώσεις που λειτουργούν στην Ελληνική Επικράτεια και προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες σε κάθε κατασκηνωτή, όχι μόνο του Δήμου μας, αλλά και ολόκληρου του Νομού Έβρου, καθώς και των όμορων νομών. 

Η κατασκήνωση βρίσκεται σε πολύ όμορφη θέση σε ύψωμα, περιτριγυρισμένη από καταπράσινα πεύκα και συνδυάζει το οξυγόνο του βουνού με τον θαλάσσιο αέρα, αφού η πρόσβαση των κατασκηνωτών στη θάλασσα είναι σύντομη και εύκολη, με τα λεωφορεία που μισθώνει ο Δήμος.

Οι κατασκηνωτές διαμένουν σε σπιτάκια ανά ομάδα με τον ομαδάρχη τους, ενώ στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης περιλαμβάνονται το αρχηγείο, το μαγειρείο, η τραπεζαρία, το ιατρείο, καθώς και τα γήπεδα μπάσκετ και μίνι ποδοσφαίρου.

Στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα συγκαταλέγονται αθλοπαιδιές, ψυχαγωγική ώρα με ζωγραφική και χειροτεχνία, ομαδικά παιχνίδια, όπως το κυνήγι του θησαυρού, καθώς και βουτιές στη θάλασσα! Το βράδια διοργανώνονται βραδιές κατασκηνωτή, με προβολές ταινιών, τραγούδια, χορούς και θεατρικό παιχνίδι.

 

Πληροφορίες

Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

τηλ.: 2551088149  / 2551088145

Δημοτική Παιδική Κατασκήνωση Μάκρης

τηλ.: 2551071210

email: kataskinosimakris@alexpolis.gr

Για τις δράσεις της Δημοτικής Παιδικής Κατασκήνωσης  μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα στο Facebook εδώ