Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης λειτουργεί από το 1985.

Στεγάζεται στο ανακαινισμένο ιστορικό “Καπνομάγαζο”, ένα κτίριο που αποτυπώνει με λειτουργικότητα την ιστορία της πόλης. Απαριθμεί περίπου 15.000 μέλη και περισσότερα από 35.000 βιβλία εκτίθενται προς δανεισμό, με ξενόγλωσσο τμήμα και μεγάλη συλλογή περιοδικών, ενώ εφαρμόζεται το ταξινομικό σύστημα DEWEY με την καινοτόμο ηλεκτρονική υποστήριξη του Open-ΑΒΕΚΤ.

Διαθέτει τρία αναγνωστήρια, μία παιδική βιβλιοθήκη με οργανωμένο χώρο παιχνιδιού και παιδικής ανάγνωσης, μία αίθουσα προβολών και μια αίθουσα μουσικών εκδηλώσεων και βιβλιοπαρουσιάσεων αλλά και μία σοφίτα πολλαπλών χρήσεων.
 Στο ημιυπόγειο λειτουργεί σύγχρονο book’n coffee bar.

Πρόκειται για ένα  ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, που προσφέρει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους (μουσικά κονσέρτα-βιβλιοπαρουσιάσεις-επιστημονικές διαλέξεις-σεμινάρια-θεατρικές παραστάσεις-εκθέσεις ζωγραφικής & φωτογραφίας κ.α.),  ενώ την ίδια στιγμή φιλοξενεί πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις σχολικές βαθμίδες καθώς και καλοκαιρινά εργαστήρια. Με σημαντικές συνεργασίες την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας αλλά και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Βιβλιοθηκονομίας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης έχει εξασφαλίσει σταθερή και αποτελεσματική δικτύωση με πολιτιστικούς φορείς και σωματεία, με εκπαιδευτικούς, και δίκτυα εθελοντών.

Για τις δράσεις της Δημοτικής  Βιβλιοθήκης  μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα της στο Facebook εδώ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης
Διεύθυνση: Αίνου 46
τηλ.2551 089690
email: axdlibrary@gmail.com
Μπείτε στον ανοιχτό κατάλογο βιβλίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης:  https://axdlibrary.openabekt.gr/