ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ 5000 ΜΕΤΡΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

Ώρα εκκίνησης Αγώνα 10χλμ: 11.00 π.μ.

Ώρα μετάβασής στην εκκίνηση με λεωφορεία:  09.30 π.μ.  από ΦΑΡΟ

Χρονικό όριο τερματισμού είναι  50΄ , από εκεί και πέρα οι δρομείς θα τρέχουν με δική τους ευθύνη χωρίς να εμποδίζουν τυχόν προπορευόμενους δρομείς των 10.000 μέτρων .

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

    Η διαδρομή  είναι απόστασης 5.000 μέτρων  σε  άσφαλτο   επί δημόσιου οδικού δικτύου με αφετηρία την Δυτική είσοδο του οικισμού της Χηλής  και τερματισμό το Φάρο. Η διαδρομή είναι χαμηλής δυσκολίας χωρίς  έντονές υψομετρικές διαφορές σε ένα όμορφο περιβάλλον όπου κυριαρχεί η έντονη παρουσία ελαιόδεντρων και της παραλιακής ακτογραμμής του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

                                              5.000 μέτρα

Εκκίνηση:   στο 5ο χιλ. του αγώνα 10.000 μέτρων ( στην Δυτική είσοδο του οικισμού της Χηλής) 

1ο-5ο :     Οι δρομείς ακολουθούν την ίδια διαδρομή των 10.000 μέτρων

Τερματισμός Φάρος

 

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Πριν ξεκινήσετε από το χώρο διαμονής σας σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας:
1. Τον αριθμό συμμετοχής σας με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης και τις παραμάνες
2. Την πλαστική τσάντα που έχετε παραλάβει από τους διοργανωτές για τα ρούχα, με το αυτοκόλλητο που αναγράφει τον αριθμό συμμετοχής σας κολλημένο πάνω της.

Πάνω στην πλαστική τσάντα θα πρέπει να είναι ευκρινώς κολλημένο (στο σημείο που υποδεικνύεται) το αυτοκόλλητο με τον αριθμό συμμετοχής του δρομέα. Η τσάντα αυτή θα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.
ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ. Δεν μεταβιβάζονται και δεν δίνονται σε άλλο άτομο αυθαίρετα χωρίς πρότερη έγκριση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα. Επίσης ο κάθε  δρομέας υποχρεούται να λάβει μέρος στον αγώνα που έχει δηλωθεί π,χ, 10.000 και όχι σε άλλον.

Οδηγίες πριν την εκκίνηση:

ΑΦΙΞΗ: Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο εκκίνησης 45΄ νωρίτερα από την ώρα που έχουν ορίσει οι διοργανωτές.

ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ: 30΄  πριν την ώρα εκκίνησης θα πρέπει κάθε δρομέας να έχει παραδώσει τον  σάκο ιματισμού του στα οχήματα της διοργάνωσης δηλαδή μέχρι 10.30 π.μ.

ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ: Κάθε δρομέας θα πρέπει να φροντίσει για την προθέρμανση του στον καθορισμένο και μόνο χώρο από τους διοργανωτές

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Κάθε δρομέας θα πρέπει τουλάχιστον 8΄ πριν την ώρα εκκίνησης να έχει τοποθετηθεί στο μπλοκ που του έχουν υποδείξει οι διοργανωτές το οποίο θα καθορίζεται από την καλύτερη επίδοση που έχει δηλώσει ο καθένας .

 Σταθμοί Τροφοδοσίας :  Θα υπάρχουν 2 σταθμοί με νερά

  1ος   Εκκίνηση κάθε διαδρομής    

  2ος   Τερματισμός

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ:

Ιατρείο:  Ως Ιατρείο θα λειτουργεί έως την ώρα εκκίνησης ο Σταθμός Διασωστών του σταθμού τροφοδοσίας που βρίσκεται στην εκκίνηση

Εποχούμενοι Διασώστες: θα υπάρχουν  με ποδήλατα στην ροή αγώνα

Ασθενοφόρο:  θα ακολουθεί τον τελευταίο δρομέα των 10.000 μέτρων και θα επέμβει όπου χρειαστεί με συνοδεία Τροχαίας

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

  Ισχύουν οι διεθνείς κανονισμοί των IAAF/AIMS και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για τους αγώνες δρόμου. Οι κριτές και τα στελέχη της οργανωτικής επιτροπής μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, αλλά και να τους διαγράψουν μετά τον αγώνα από τα επίσημα αποτελέσματα αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η συμμετοχή στον αγώνα σε μη εγκύρως εγγεγραμμένους δρομείς ή δρομείς χωρίς αριθμό συμμετοχής.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι δρομείς να διατηρούν όσο δυνατό μεγαλύτερες αποστάσεις και να προσαρμόζονται με τα παρακάτω:

   Οι δρομείς θα πρέπει να τρέχουν φορώντας φανέλα, την οποία σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αφαιρούν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον τερματισμό μέχρι και την παραλαβή της τσάντας με τα ρούχα τους.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ 

Όλοι οι δρομείς, αμέσως μετά τον τερματισμό, καλούνται να συνεχίζουν να βαδίζουν προς την έξοδο. Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. Αμέσως μετά τον τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο και κατευθύνονται προς την έξοδο, σύμφωνα με την οριοθέτηση της περιοχής και τις υποδείξεις  των εθελοντών.

Στους δρομείς παρέχεται εμφιαλωμένο νερό. Οι δρομείς παραλαμβάνουν την τσάντα με τα προσωπικά τους αντικείμενα από το χώρο με την ειδική σήμανση ΄΄ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ΄΄.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ  ΑΓΩΝΑ

   Όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη διοργάνωση θα πρέπει να τηρούν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. και  τα αντίστοιχα Υγειονομικά Πρωτόκολλα διεξαγωγής αγώνων που ισχύουν, με τις οποιεσδήποτε τροποποιήσεις που θα ισχύουν μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων, για τα οποία θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση των δρομέων.