389-2023 Α.Δ.Σ. ΨΗΦΙΣΜΑ

 

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ​​ ​​ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

​​ 

 

 

​​ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. :​​ 389​​ /​​ 2023​​ 

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ'ΑΡΙΘ.​​ 41​​ /​​ 2023​​ ​​ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ​​ 

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ​​ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ​​ 

 

 

ΘΕΜΑ​​ :​​ «Έκδοση ψηφίσματος για τον θάνατο του συνδημότη μας στιχουργού Ελευθερίου (Λευτέρη) Χαψιάδη».

 

Στην Αλεξανδρούπολη και δια περιφοράς, έλαβε χώρα η​​ 41η​​ (Έκτακτη) ​​​​ Συνεδρίαση​​ του Δημοτικού Συμβουλίου ​​ του Δήμου Αλεξανδρούπολης,​​ ύστερα από τις​​ ​​ με αριθ. πρωτ.​​ 34290​​ /​​ 3/10/2023​​ (σε ορθή επανάληψη) και​​ 34290​​ / 2/10/2023​​  ​​​​ έγγραφες προσκλήσεις του Προέδρου αυτού, οι οποίες έγιναν​​ σύμφωνα με τις διατάξεις της​​ παρ. 5 ​​ του​​ ​​ άρθρου 65 του Ν. 3852/2010, του ​​ άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν​​ και ισχύουν σήμερα, καθώς​​ και την αριθμ. 375/39167/02.06.2022 εγκύκλιο του ΥΠ. ΕΣ.​​ και​​ με τις οποίες καλούσε τα μέλη του Δ.Σ. να ενημερώσουν για ​​ την ψήφο τους (Υπέρ, Κατά, Λευκό, Δήλωση Παρόν),​​ την Τρίτη ​​ 03-10-2023 και τις ώρες, από 11:00 έως 13:30​​  ​​​​ στο​​ email:​​ dimsim@alexpolis.gr, για τη ​​ λήψη αποφάσεων στα ​​ θέματα της ημερήσιας διάταξης, για τους​​ παρακάτω λόγους:

 

-Το θέμα 1 συζητείται, εκτάκτως, διότι​​ αν δε γίνει δεκτό το αίτημα, θα ​​ απενταχθεί από το Μέτρο 11 (Βιολογική γεωργία), δεδομένου ότι οι δεσμεύσεις του έτους 2023 διαρκούν μέχρι 31.07.2024, με αποτέλεσμα να χάσει την επιδότηση και να του επιβληθεί πρόστιμο.

 

-Τα θέματα 2, 3 και 4 συζητούνται, εκτάκτως, επειδή με​​ τις με αριθμ.1481/31247/2023 και 1483/31249/2023 Αποφάσεις Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, αντίστοιχα, μετακινήθηκε η κ. Καραμελίδου Σταματία στο Τμήμα ταμείου του Δήμου μας και κρίνονται αναγκαίες οι αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, διότι έχουν να κάνουν με την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος ταμείου της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου μας.​​ 

 

-Το θέμα 5 συζητείται, εκτάκτως,​​ διότι επείγει η προστασία της περιουσίας του Δήμου και η διάνοιξη της οδού για εξυπηρέτηση των όμορων ιδιοκτησιών.

 

-Το θέμα 6 συζητείται, εκτάκτως,​​ διότι, σύμφωνα και ​​ με την 351/2023 του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εγκρίθηκε ο 2ος Α.Π.Ε.-1η Επουσιώδης Τροποποίηση Σύμβασης – 1η Συμπληρωματική ​​ Σύμβαση, απαιτείται επιπλέον χρόνος για την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου του έργου, άλλως ​​ παρέρχεται ο χρόνος περαίωσης του έργου.

 

 

-Το θέμα 7 συζητείται, εκτάκτως, προκειμένου να εφαρμοστούν, άμεσα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να διεξάγεται με ασφάλεια η λαϊκή αγορά, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη δραστηριοποίησης των ενδιαφερόμενων πολιτών.

 

-Το θέμα 8 συζητείται, εκτάκτως, διότι υφίστανται αιτήσεις πολιτών και πρέπει να ξεκινήσει, άμεσα, η διαδικασία της προκήρυξης των θέσεων, λαμβάνοντας υπόψη την ύπαρξη κινδύνου ανάλωσης των προϊόντων των ενδιαφερόμενων πολιτών και την ενδεχόμενη οικονομική ζημία αυτών.

 

-Το θέμα 9 συζητείται, εκτάκτως,​​ για την άμεση υλοποίηση του έργου που οδεύει στην ολοκλήρωση του και που λόγω απρόβλεπτων συνθηκών έχει καθυστερήσει.

 

-Το θέμα 10​​ συζητείται, εκτάκτως, προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής πριν την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας του εκλιπόντος.

 

-Το θέμα 11 συζητείται εκτάκτως διότι την Παρασκευή 29/9/2023 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγραμμάτος Ψηφιακός Μετασχηματισμός με​​ θέμα «Υλοποίηση Έργου «WiFi4GR –Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο»​​ σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να υπογραφεί​​ το Μνημονίου Συνεργασίας​​ ,μετά από έγκριση του αρμόδιου οργάνου του δήμου και να έχουν ολοκληρωθεί ​​ όλες οι άλλες ​​ απαραίτητες ενέργειες έως την Τρίτη 31/10/2023.

 

 

Ήταν ​​​​ δε παρόντες,​​ από τα μέλη του​​ Δ.Σ.,​​ οι κ.κ.​​ :​​ 

​​ 1)​​ ΓΕΩΡΓΙΟΣ​​ ΚΑΪΣΑΣ

​​ 2)​​ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ​​ ΚΟΛΓΙΩΝΗΣ​​ 

​​ 3)​​ ΗΛΙΑΣ​​ ΔΑΣΤΕΡΙΔΗΣ

​​ 4)​​ ΕΛΕΝΗ​​ ΙΝΤΖΕΠΕΛΙΔΟΥ-ΣΥΤΜΑΛΙΔΟΥ

​​ 5)​​ ΓΕΩΡΓΙΟΣ​​ ΚΙΖΙΡΙΔΗΣ​​ 

​​ 6)​​ ΝΙΚΟΛΑΟΣ​​ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ

​​ 7)​​ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ​​ ΔΕΛΚΟΣ

​​ 8)​​ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ​​ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ​​ 

​​ 9)​​ ΔΡΟΣΙΑ​​ ΜΟΥΛΑΤΖΙΔΟΥ-ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

​​ 10)​​ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ​​ ΛΑΜΠΑΚΗΣ

​​ 11)​​ ΝΙΚΟΛΑΟΣ​​ ΓΚΟΤΣΗΣ

​​ 12)​​ ΧΡΗΣΤΟΣ​​ ΓΕΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

​​ 13)​​ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ​​ ΓΚΟΤΣΙΔΗΣ

​​ 14)​​ ΓΕΩΡΓΙΟΣ​​ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

​​ 15)​​ ΓΕΩΡΓΙΟΣ​​ ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑΣ

​​ 16)​​ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ​​ ΒΡΑΧΙΟΛΟΓΛΟΥ

​​ 17)​​ ΙΩΑΝΝΗΣ​​ ΦΑΛΕΚΑΣ

​​ 18)​​ ΣΑΒΒΑΣ​​ ΣΕΦΕΡΙΑΔΗΣ

​​ 19)​​ ΚΥΡΙΑΚΟΣ​​ ΑΕΤΟΠΟΥΛΟΣ

​​ 20)​​ ΑΝΤΩΝΙΟΣ​​ ΒΑΜΒΑΚΕΡΟΣ

​​ 21)​​ ΠΑΥΛΟΣ​​ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

​​ 22)​​ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ​​ ΣΕΡΑΦΕΙΜΙΔΗΣ

​​ 23)​​ ΓΕΩΡΓΙΟΣ​​ ΠΑΣΣΙΑΣ

​​ 24)​​ ΠΕΤΡΟΣ​​ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

​​ 25)​​ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ​​ ΜΥΤΙΛΗΝΟΣ

​​ 26)​​ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ​​ ΔΟΥΝΑΚΗΣ

​​ 27)​​ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ​​ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

​​ 28)​​ ΝΙΚΗ​​ ΔΡΑΜΑΝΙΔΟΥ

​​ 29)​​ ΧΡΗΣΤΟΣ​​ ΒΑΡΣΑΜΑΚΗΣ

​​ 30)​​ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ​​ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

 

 

 

και δεν ​​ προσήλθαν οι κ.κ.​​ :

​​ 1)​​ ΘΕΟΔΩΡΟΣ​​ ΒΟΥΡΔΟΛΗΣ

​​ 2)​​ ΕΥΘΥΜΙΟΣ​​ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

​​ 3)​​ ΧΡΗΣΤΟΣ​​ ΖΙΩΓΑΣ

​​ 4)​​ ΓΕΩΡΓΙΟΣ​​ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ​​ 

​​ 5)​​ ΙΩΑΝΝΗΣ​​ ΒΑΤΑΜΙΔΗΣ

​​ 6)​​ ΙΩΑΝΝΗΣ​​ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ

​​ 7)​​ ΚΥΡΙΑΚΟΣ​​ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

​​ 8)​​ ΛΑΖΑΡΟΣ​​ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ

​​ 9)​​ ΣΑΒΒΑΣ​​ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ

​​ 10)​​ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ​​ ΒΛΥΣΙΔΗΣ​​ 

​​ 11)​​ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ​​ ΚΟΛΙΟΣ

 

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, ​​ αφού σε σύνολο σαράντα ένα (41) μελών, συμμετείχαν τα​​ τριάντα​​ (30),​​ δηλαδή​​ περισσότερα από τα 2/3 του συνόλου των μελών.

​​ Για τη διά περιφοράς λήψη απόφασης, ενημερώθηκε, συμφώνησε και έλαβε γνώση ​​ ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Ζαμπούκης.​​ 

Οι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι, με τη συμμετοχή τους στη δια περιφοράς ψηφοφορία, ομόφωνα, συμφώνησαν​​ για το κατεπείγον της συνεδρίασης, (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67, παρ. 5 του Ν. 3852/2010 και του​​ άρθρου 65 παρ. 5 του Ν. 3852/2010,​​ όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα), καθώς και για το κατεπείγον του συγκεκριμένου θέματος,​​ προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής πριν την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας του εκλιπόντος,​​ όπως και​​ ​​ για τον τρόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης με την αποστολή της ψηφοφορίας τους, μέσω​​ e-mail​​ στο Αυτοτελές Γραφείο Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου,​​ ​​ την​​ Τρίτη ​​ 03-10-2023 και τις ώρες, από 11:00 έως 13:30.

​​ Παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Καΐσα Γεωργίου​​ και της υπαλλήλου του Αυτοτελούς Γραφείου Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων,​​ Συρίδου​​ Μαρίας,​​ έγινε η λήψη, εκτύπωση και ​​ ανάγνωση των​​ e-mail​​ των​​ ​​ συμμετεχόντων και ​​ η καταμέτρηση των ψήφων.

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Καΐσας Γεώργιος αναφέρθηκε στην εισήγηση του 10ου​​ θέματος της ημερήσιας διάταξης​​ «Έκδοση ψηφίσματος για τον θάνατο του συνδημότη μας στιχουργού Ελευθερίου (Λευτέρη) Χαψιάδη».​​ 

 

Εισηγητής: ο​​ Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Καΐσας Γεώργιος.

 

“Κυρίες και Κύριοι Σύμβουλοι, με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνω το θάνατο του μεγάλου στιχουργού και συντοπίτη μας Λευτέρη Χαψιάδη, τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2023.

Όπως γνωρίζετε ο Λευτέρης Χαψιάδης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης τον τελευταίο μήνα με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Με το θάνατό του, το ελληνικό τραγούδι γίνεται φτωχότερο από την απουσία του, όμως η κληρονομιά που αφήνει είναι μεγάλη και θα παραμείνει αξέχαστη, αφού τα τραγούδια του θα βρίσκονται στα χείλη όλων μας.

Τραγούδια του ερμήνευσαν, μεταξύ άλλων, οι Στέλιος Καζαντζίδης, Μανώλης Αγγελόπουλος, Ρίτα Σακελλαρίου, Στράτος Διονυσίου, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, Χάρις Αλεξίου, Λίτσα Διαμάντη, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητροπάνος, Νίκος Ξανθόπουλος, Γλυκερία, Κατερίνα Στανίση, Πασχάλης Τερζής, Γιώργος Καμπουρίδης, Διονύσης Θεοδόσης.

Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί στην πατρίδα του, τα Κοίλα Φερών και υπέγραψε μια σειρά βιβλίων με αυτοβιογραφικά στοιχεία που φωτίζουν τον κόσμο των τραγουδιών («Η ζωή μου τραγούδι», «Ένας αλήτης άγγελος» «13 συν ένα γιατί», «Κάθε τραγούδι και καημός»).

Σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα μεγάλο στιχουργό και συντοπίτη μας Ελευθέριο (Λευτέρη) Χαψιάδη και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις του Ν. 409/6-8/11-8-1976 (ΦΕΚ Α' 209/11.08.1976) : Περί καθορισμού κατηγοριών προσώπων δυναμένων να κηδευθώσι δημοσία δαπάνη όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 40 του Ν.5028/2023 (ΦΕΚ Α΄54/09-03-2023 (Ρύθμιση για τα έξοδα κηδείας των προσώπων που κηδεύονται δημοσία δαπάνη)),​​ προτείνω την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, ως ακολούθως :

 

 • Να εκφράσει τη βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην αγαπημένη οικογένεια του Ελευθέριου (Λευτέρη) Χαψιάδη του Αλεξάνδρου και της Πολυξένης

 • Να παραστεί στην κηδεία του και να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του

 • Να δώσει το όνομα του σε οδό ή πλατεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης

 • Να πραγματοποιηθεί η κηδεία του δημοτική δαπάνη, με την επιβάρυνση σχετικού κωδικού εξόδου που θα προβλεφθεί στον προϋπολογισμού.

 • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο τέλος της παρούσας συνεδρίασης

 • Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο και την ιστοσελίδα του Δήμου”.

 

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προέκυψε από την καταμέτρηση των ψήφων των συμμετεχόντων στην διά περιφοράς συνεδρίαση, λαμβάνοντας ​​ υπόψη ​​ τα σχετικά έγγραφα, τις ανωτέρω διατάξεις,​​ καθώς και ​​ αυτές της παρ. 10 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010,​​ 

 ​​​​  ​​​​ Σε σύνολο -30- συμμετεχόντων, ψήφισαν Υπέρ -30-,

  ​​​​ Κατόπιν των ανωτέρω, το Σώμα, σε σύνολο ​​ 30 ψηφισάντων,

 

 

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ​​ ΟΜΟΦΩΝΑ

 

Την έκδοση​​ ψηφίσματος​​ από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα​​ στιχουργό και​​ ​​ συντοπίτη​​ μας Ελευθέριο (Λευτέρη) Χαψιάδη,​​ ο οποίος έφυγε από τη ζωή​​ τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2023.

 

 

 

 

Κρίθηκε, αποφασίσθηκε και υπογράφεται την ίδια μέρα.

 

Ο Πρόεδρος        Τα μέλη

Ακολουθούν υπογραφές

 

Ακριβές απόσπασμα

 ​​ ​​​​ Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

 

 

 

 ​​ ​​ ​​​​ Καΐσας Γεώργιος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ​​ 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε Έκτακτη συνεδρίασή του, που έγινε την 03η ​​ Οκτωβρίου​​ 2023, αποφάσισε, «Ομόφωνα» την έκδοση ψηφίσματος,​​ σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα στιχουργό και ​​ συντοπίτη​​ μας Ελευθέριο (Λευτέρη) Χαψιάδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή​​ τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2023,​​ δηλώνοντας, ότι:

 

«-Eκφράζει τη βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην αγαπημένη οικογένεια του Ελευθέριου (Λευτέρη) Χαψιάδη του Αλεξάνδρου και της Πολυξένης.

 • Θα παραστεί στην κηδεία του και θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.

 • Θα δώσει το όνομα του σε οδό ή πλατεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

 • Θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του δημοτική δαπάνη, με την επιβάρυνση σχετικού κωδικού εξόδου που θα προβλεφθεί στον προϋπολογισμού.

 • Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο τέλος της παρούσας συνεδρίασης.

 • Θα επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην​​ οικογένεια του εκλιπόντος και θα δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο και την ιστοσελίδα του Δήμου».

 

    ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

 

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΪΣΑΣ

 

 

5