Το 1ο Φόρουμ για την Αν. Μακεδονία και Θράκη στην Αλεξανδρούπολη!

cid:D4678F3F-B12C-4F74-A108-6D88AF6D3302 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ​​ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διεύθυνση:​​ Λ. Δημοκρατίας 306

Τ.Κ.​​ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:​​ 2551350173

e-mail:​​ gtip@alexpolis.gr

 

 

Αλεξανδρούπολη,​​ 24/02/2023

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:​​ Το 1ο​​ Φόρουμ για την Αν. Μακεδονία και Θράκη στην Αλεξανδρούπολη!

Στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1ο​​ Φόρουμ για την Αν. Μακεδονία και Θράκη /​​ 1st East Macedonia & Thrace Forum που διοργανώθηκε από το​​ Olympia Forum​​ σε συνεργασία με τον​​ Δήμο​​ Αλεξανδρούπολης, το​​ Energizing Greece​​ και την​​ HellasJournal.

Δύο γεμάτες ημέρες με ομιλίες και τοποθετήσεις εξαίρετων ομιλητών που είχαν ως σημείο αναφοράς την Αλεξανδρούπολη,​​ το νέο κομβικό σημείο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη, με στόχο να αναδειχθεί η ξεχωριστή γεωστρατηγική και γεωπολιτική της σημασία καθώς και να διερευνηθούν οι προοπτικές μελλοντικής οικονομικής ανάπτυξης που διανοίγονται στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στον​​ χαιρετισμό​​ του​​ ο​​ δήμαρχος​​ Γιάννης Ζαμπούκης​​ αναφέρθηκε​​ διεξοδικά​​ στην​​ Αλεξανδρούπολη​​ και​​ τα​​ συγκριτικά​​ της​​ πλεονεκτήματα​​ που​​ κατά​​ γενική​​ ομολογία, έχει​​ καταφέρει​​ να​​ προσελκύσει​​ τα​​ βλέμματα​​ και​​ την​​ προσοχή όχι​​ μόνο​​ σε​​ εθνικό αλλά​​ και​​ σε​​ διεθνές​​ επίπεδο, ανακτώντας​​ τον​​ πραγματικό​​ ρόλο​​ που​​ της​​ ταιριάζει,​​ κάνοντας​​ ιδιαίτερη​​ μνεία​​ στα​​ μεγάλα​​ δημόσια έργα υποδομών​​ και​​ τις​​ ιδιωτικές​​ επενδύσεις​​ που​​ βρίσκονται ήδη​​ σε​​ τροχιά υλοποίησης.​​ 

Επίσης,​​ επεσήμανε όλες τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Αλεξανδρούπολη που αλλάζει αλλά και​​ τον νέο ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο των​​ πόλεων που δείχνουν τον δρόμο στη διαχείριση κρίσεων και στην επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο συνέδριο αυτό όλα ήταν γύρω από την θρακική πόλη, η οποία εξελίσσεται και αναπτύσσεται για να ανταπεξέλθει στον ρόλο που καλείται να παίξει, γεγονός που επιβεβαίωσαν ​​ με τις τοποθετήσεις τους είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά​​ τόσο ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη όσο και ο Υφυπουργός Ενέργειας των Η.Π.Α. και πρώην πρέσβης στη χώρα μας Geoffrey Pyatt, αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας Ρόμπερτ​​ Μενέντεζ.

Το συνέδριο​​ αναμένεται να​​ γίνει θεσμός και ήδη ανακοινώθηκε το δεύτερο, στις 24 Φεβρουαρίου του 2024 στην Αλεξανδρούπολη.