Τα νέα καθήκοντα των Αντιδημάρχων στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

cid:D4678F3F-B12C-4F74-A108-6D88AF6D3302 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ C:\Users\administrator\Desktop\logos\101 ΧΡΟΝΙΑ.jpg

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ​​ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διεύθυνση:​​ Λ. Δημοκρατίας 306

Τ.Κ.​​ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:​​ 2551350173

e-mail:​​ gtip@alexpolis.gr

 

 

Αλεξανδρούπολη,​​ 1/09/2021

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:​​ Τα νέα καθήκοντα των Αντιδημάρχων στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Με νέες αντιδημαρχίες, αυτές της Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, της Ποιότητας Ζωής και της Δόμησης και​​ Χωροταξικού​​ Σχεδιασμού, και νέα πρόσωπα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης προχώρησε στον ανασχηματισμό της διοίκησης, δύο χρόνια ακριβώς μετά την ανάληψή της.

Με απόφαση δημάρχου και με έμφαση στις νέες απαιτήσεις και ανάγκες που προκαλεί η σύγχρονη πραγματικότητα, δημιουργείται η νέα​​ Αντιδημαρχία Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, με αντιδήμαρχο τον Ηλία Δαστερίδη και αρμοδιότητες που αφορούν στην εποπτεία των Τμημάτων

  • Μελετών, Προγραμματισμού και Ανακύκλωσης

  • Αποκομιδής Απορριμμάτων και Ανακυκλώσιμων Υλικών​​ 

  • Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων Καθαριότητας​​ 

  • Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων

  • Περιβάλλοντος.

Επίσης, στην ίδια αντιδημαρχία μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες που αφορούν στη φιλοζωία και τη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Η νέα​​ Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής,​​ με αντιδήμαρχο τον Σάββα Σεφεριάδη, έχει ως επίκεντρο τη βελτίωση, αναβάθμιση και διευκόλυνση της καθημερινότητας των δημοτών. Οι αρμοδιότητές της αφορούν στην εποπτεία της συντήρησης κτιρίων, πεζοδρομίων, κοινόχρηστων χώρων, οδοποιίας και​​ αγροτικής οδοποιίας, το πράσινο, τον ​​ οδοφωτισμό, την πεζοπόρα καθαριότητα και την ορθή και αποτελεσματική καταγραφή και διεκπεραίωση των αιτημάτων των δημοτών μέσω της Γραμμής Δημότη.

Η μέχρι πρότινος Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών διασπάται πλέον στην​​ Αντιδημαρχία Δόμησης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού​​ με αντιδήμαρχο των Αναστάσιο Σεραφειμίδη και αρμοδιότητες που αφορούν στην εποπτεία της​​ Πολεοδομίας, του Χωροταξικού Σχεδιασμού, του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.), της​​ Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας , της​​ Προσβασιμότητας​​ και της​​ καταγραφής της Δημοτικής Περιουσίας. Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης είναι αυτός που αναλαμβάνει πλέον την εποπτεία των Μελετών και των Τεχνικών Έργων.

Η Ελένη Ιντζεπελίδου-Συτμαλίδου διατηρεί την Αντιδημαρχία Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Τραϊανούπολης αναλαμβάνοντας επιπλέον αρμοδιότητες στη νέα​​ Αντιδημαρχία Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Δ.Ε. Τραϊανούπολης.

Ο Θεόδωρος Βουρδόλης παραμένει στο πόστο του, με την εν λόγω αντιδημαρχία να μετονομάζεται σε​​ Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς.

Επίσης, ο Δημήτρης Κολγιώνης παραμένει αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Δ.Ε. Φερών, αναλαμβάνοντας επιπλέον αρμοδιότητες στον τομέα του Αγροτουρισμού (Αντιδημαρχία Πρωτογενούς Τομέα, Αγροτουρισμού και Δ.Ε. Φερών).