Συναυλία- αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Την Παρασκευή 3, Ιουνίου και ώρα 21.οο στο θέατρο Αλτιναλμάζη η ορχήστρα και οι χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης συναντούν το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης σε μια κοινή εκδήλωση-αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη.

Μαζί θα πραγματοποιήσουν ένα μουσικό βιογραφικό ταξίδι στις σημαντικές περιόδους της δημιουργίας του συνθέτη. Οι μουσικοί του Δημοτικού Ωδείου θα πλαισιώσουν και θα εμπνεύσουν τους σπουδαστές του ΕΠΑΛ ώστε να εκφραστούν και να γίνουν μέρος ενός μεγάλου μουσικού συνόλου.
Θα ερμηνευτούν αντιπροσωπευτικά έργα από τα παιδικά τραγούδια, τη λαϊκή μουσική του Θεοδωράκη, ερωτικά, αγωνιστικά και άλλα υπό την σκέπη του Δήμου Αλεξανδρούπολης που είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης.

Η διευθύντρια του 3ου εσπερινού ΕΠΑΛ κα Τριανταφυλλιά Μαγειρούδη θα παραθέσει ομιλία με θέμα τη ζωή και το έργο του συνθέτη εστιάζοντας στην μελοποιημένη νεοελληνική ποίηση του έργου του.

Συμμετέχουν οι τραγουδιστές : Αραμπατζής Θεόδωρος, Ευρυδόγλου Μαριάννα, Ζαζόπουλος Κωνσταντίνος, Ισακίδη Σοφία, Κουρτίδης Νότης, Κουτσολιάκου Ειρήνη, Λαζαρίδης Δημήτρης.

Την παιδική χορωδία διευθύνει η Δώρα Τσακίρη.

Καλλιτεχνική επιμέλεια – διεύθυνση ορχήστρας Δημήτρης Κανίδης.