Συνάντηση του Βρετανού Πρέσβη με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Συνάντηση εθιμοτυπίας είχε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με τον Πρέσβη της Μ. Βρετανίας στην Αθήνα Matthew Lodge, με αφορμή την πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή μας.

Επίκεντρο της συνάντησης ήταν η Αλεξανδρούπολη που κοιτάζει μακριά και πέρα από τα όριά της, που αλλάζει και εξελίσσεται.

Ειδικότερα ο δήμαρχος παρουσίασα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και όλα τα μεγάλα έργα υποδομών που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης και καθιστούν την Αλεξανδρούπολη διεθνή κόμβο ενέργειας, μεταφορών και εμπορίου ανοίγοντας τον δρόμο για νέα επενδυτικά σχήματα.

Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στους τομείς του τουρισμού και της προβολής του τόπου μας, ενώ ακόμη στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκε η εκπαίδευση και η επιχειρηματικότητα.

Ο Βρετανός Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλα όσα συμβαίνουν στον Δήμο μας όπως επίσης και για την ύπαρξη των Βρετανικών Νεκροταφείων στην Αλεξανδρούπολη, τα οποία και θέλησε να επισκεφτεί αμέσως μετά τη συνάντηση.