Συμμετοχή σε Διακρατική Συνάντηση στο του προγράμματος RU:RBAN Second Wave στο Carlow 24-27 Mαϊου, 2022

Logo

Description automatically generated

Συμμετοχή σε​​ Διακρατική Συνάντηση στο του προγράμματος RU:RBAN Second Wave στο Carlow 24-27​​ Mαϊου,​​ 2022

 

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ​​ συμμετέχει​​ μεταξύ 24 και 27 Μαϊου 2022 με φυσική παρουσία​​ σε διακρατική συνάντηση στο​​ Carlow​​ (Iρλανδία)​​ στο​​ έργο “RU:RBAN Second Wave”, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “URBACT III ”. Συμμετοχή είχαν εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών πόλεων –​​ εταίρων του προγράμματος και μέλη των τοπικών Ομάδων Δράσης: ​​​​ Δήμος​​ Split​​ (Κρατία), Δήμος​​ Algeciras (Ισπανία), Δήμος​​ Carlow (Ισλανδία)​​ και ο​​ επικεφαλής της κοινοπραξίας,​​ Δήμος​​ Ρώμης (Ιταλία), η οποία έχει σημαντική εμπειρία σε δράσεις αστικής γεωργίας.

Το έργο προωθεί τη βιώσιμη αστική γεωργία σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως καινοτόμα εναλλακτική μορφή αστικής ανάπτυξης και αντιμετώπισης κοινωνικών ανισοτήτων και της κλιματικής αλλαγής. Η πόλη της Ρώμης, επικεφαλής της κοινοπραξίας, καλείται να μοιραστεί καλές πρακτικές που έχει εφαρμόσει στο θέμα των αστικών λαχανόκηπων με τις υπόλοιπες τέσσερις πόλεις της κοινοπραξίας.

Πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση που περιελάμβανε εργαστήρια, εκπαιδεύσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις και συναντήσεις εργασίας. Ειδικότερα, οι εκπαιδεύσεις αφορούσαν το σεμινάριο στο ‘Στοιχείο 1’ και συγκεκριμένα τη Δημιουργία Δεξιοτήτων μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των δημοτικών υπαλλήλων, το ‘Στοιχείο 2’ δηλαδή αυτό της Επαγγελματικής Κατάρτισης και στο ‘Στοιχείο 3’, αυτό της Διακυβέρνησης και διαρθρώθηκαν σε παράλληλες συνεδρίες ώστε να εξασφαλιστεί η ενεργή συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εκπαιδευτική συνεδρία του ‘Gardeniser’ επεξήγησε λεπτομερώς τον ρόλο του στη διαχείριση ενός αστικού κήπου αλλά και της​​ σημασίας​​ των συμπληρωματικών πτυχών όπως οφελών στο κοινωνικό επίπεδο αλλά και στο θέμα της υγείας για τους πολίτες και καλλιεργητές ενός κήπου.​​ Η τριήμερη συνάντηση αποτέλεσε πολύ χρήσιμη εμπειρία για όλες τις δημοτικές αρχές που συμμετείχαν και καταλύτη για την επιτυχή υλοποίηση των επόμενων σταδίων του έργου.

 

A group of people posing for a photo

Description automatically generated