Προβολή ταινίας στη δημοτική βιβλιοθήκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ​​ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διεύθυνση:​​ Λ. Δημοκρατίας 306

Τ.Κ.​​ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:​​ 2551350121

e-mail:​​ gtip@alexpolis.gr

 

 

Αλεξανδρούπολη,​​ 08/12/2023

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:​​ Προβολή ταινίας στη δημοτική βιβλιοθήκη με αφορμή την​​ Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Δήμου Αλεξανδρούπολης και η Ένωση Γυναικών Ελλάδος (παράρτημα Αλεξανδρούπολης) σας προσκαλούν την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 7.00 μ.μ.,​​ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη για να παρακολουθήσετε τη βραβευμένη ταινία "Η Αδελφότητα της Καπνιστής Σάουνας".

Η ταινία είναι ένα καθηλωτικό, βαθιά συγκινητικό ντοκιμαντέρ, που προσεγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα θέματα του τραύματος, της θεραπείας, της κοινότητας και της γυναικείας αλληλεγγύης. Η σκηνοθέτις δημιουργεί μια εμπειρία που μετασχηματίζει τις σκέψεις μας για το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος σε γυναικείο σώμα, παρουσιάζοντας την με συναισθηματική ακρίβεια και βαθιά ενσυναίσθηση.

Σκηνοθεσία: Anna Hints

Διάρκεια: 89΄

*Βραβείο Σκηνοθεσίας Sundance Festival 2023, Βραβείο FIPRESCI Viennale 2023, Επίσημη πρόταση της Εσθονίας για το ξενόγλωσσο Oscar

Παράλληλα​​ ​​ θα παρουσιαστεί το τραγούδι "των χαμένων γυναικών Τζεβριε" του Κωνσταντίνου Κάλια από την Μαρία Κηπουρού.

Είσοδος ελεύθερη.