Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αναβιώνει τη Ναυτική Εβδομάδα!

cid:D4678F3F-B12C-4F74-A108-6D88AF6D3302 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ​​ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διεύθυνση:​​ Λ. Δημοκρατίας 306

Τ.Κ.​​ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:​​ 2551350173

e-mail:​​ gtip@alexpolis.gr

 

 

Αλεξανδρούπολη,​​ 06/07/2022

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:​​ Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αναβιώνει τη Ναυτική Εβδομάδα!

15-23 Ιουλίου 2022. Ναυτική​​ Εβδομάδα Δήμου Αλεξανδρούπολης!​​ 9 ημέρες γεμάτες μουσική, χορό, ποίηση, λογοτεχνία, αθλητισμό, μαγειρική, εθελοντικές δράσεις, αιμοδοσία, φωτογραφία και​​ ζωγραφική με επίκεντρο τη θάλασσα και τη ναυτοσύνη!

Από τις 15 έως τις 23 Ιουλίου 2022 ο Δήμος​​ Αλεξανδρούπολης με την υποστήριξη της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και τη συμμετοχή αθλητικών και​​ πολιτιστικών συλλόγων, σχολών μαθητείας, καλλιτεχνών, επιστημόνων και εθελοντικών ομάδων διοργανώνει τις γιορτές της Ναυτικής Εβδομάδας που θα λάβουν χώρα στην πλατεία του Φάρου, στην ανάπλαση της παραλιακής, στην παραλιακή λεωφόρο και στον Άγιο Εύπλου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πληθώρα αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων που αναδεικνύουν τη ναυτοσύνη της Αλεξανδρούπολης και τη σχέση των ανθρώπων της με τη θάλασσα.

Στην έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας θα τιμηθεί η πόλη του Ηρακλείου και το λιμάνι της,​​ με στόχο να​​ αναδειχθούν τα κοινά στοιχεία και να​​ τεθούν οι βάσεις για μια στενή συνεργασία​​ μεταξύ αυτών, ενώ η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού είναι έτοιμη να μαγέψει το κοινό με ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα. Η βραδιά θα κλείσει με τη ρίψη αθόρυβων πυροτεχνημάτων που για πρώτη φορά​​ θα φωτίσουν τον ουρανό της Αλεξανδρούπολης, χωρίς να ενοχλήσουν πουλιά, ζώα, μικρά παιδιά και ηλικιωμένους.

Κατά τη διάρκεια της Ναυτικής Εβδομάδας ιστιοπλοϊκοί αγώνες, αγώνες​​ beach​​ volleyball​​ και​​ badminton​​ στην άμμο, μαθήματα​​ kite​​ surfing,​​ wind​​ surfing​​ και​​ skate​​ boarding, μαθήματα αλιείας αλλά και​​ live​​ cooking, βραδιές ποίησης,​​ χορού και μουσικής​​ καθώς​​ και ενημερωτικές συζητήσεις​​ για τη ναυτιλία και τη ναυτοσύνη,​​ έχουν σκοπό να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες σε όλους!

Αποκορύφωμα της Ναυτικής Εβδομάδας θα είναι η μεγάλη συναυλία με την Ευρυδίκη στην πλατεία του Φάρου με δωρεάν είσοδο για όλους, ενώ νωρίτερα θα προηγηθεί η τιμητική βράβευση των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στον αθλητισμό και τις επιστήμες κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε το μεγαλείο και τις χαρές της θάλασσας μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις γεμάτες χρώματα και θαλασσινή αύρα!

 

Δείτε το πρόγραμμα των εορτών της Ναυτικής Εβδομάδας εδώ:

https://alexpolis.us19.list-manage.com/track/click?u=15feb6efa3226563b424b199e&id=0ca695f21f&e=acedef57c2