Με κάθε μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η 103η επέτειος από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό

Με μεγαλοπρέπεια και αισθήματα υπερηφάνειας και συγκίνησης τιμήθηκε η 103η επέτειος από την απελευθερωση και ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό, την Κυριακή 14 Μαΐου 2023.

Η παρέλαση για τα Ελευθέρια της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε επί της παραλιακής οδού Β. Αλεξάνδρου, ήταν πιο εντυπωσιακή από κάθε άλλη φορά καθώς εκτός από την καθιερωμένη συμμετοχή των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, της σχολής Νοσοκόμων, του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού, Πολιτιστικών Συλλόγων, Αθλητικών Σωματείων, της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής, φέτος για πρώτη φορά παρήλασε Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων από Ευέλπιδες που κατάγονται από την Αλεξανδρούπολη, πολεμικό ναυτικό ενώ στην στρατιωτική παρέλαση συμμετείχαν τροχοφόρα οχήματα (M1117, HUMMER, VBL, ΠΕΠ RM-70).

Τις εντυπώσεις έκλεψε  το ζεύγος αεροσκαφών F16 που διέσχισε τον θρακικό ουρανό κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Παράλληλα, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατέπλευσε η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού ΚΑΣΟΣ, τιμώντας και συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης, ενώ την Κυριακή από πολύ νωρίς το πρωί στον χώρο δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης υψώθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία επιφάνειας 600 τ.μ. από τον Σύλλογο Αλεξανδρουπολιτών και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Τέλος το βράδυ της 14ης Μαΐου πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της έλευσης της εικόνας της Παναγίας Τριφώτισσας από την Αίνο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, παρουσία τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.