Ανακαλύπτουμε τα κύτταρά μας” με μια δράση φιλαναγωσίας από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ C:\Users\administrator\Desktop\100.jpg

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ​​ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διεύθυνση:​​ Λ. Δημοκρατίας 306

Τ.Κ.​​ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:​​ 2551350173

e-mail:​​ gtip@alexpolis.gr

 

 

Αλεξανδρούπολη,​​ 06/04/2021

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:​​ Ανακαλύπτουμε τα κύτταρά μας​​ με μια δράση φιλαναγωσίας από​​ τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης σας προσκαλεί τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 18:00 στην παρουσίαση του βιβλίου της​​ Dr. Μαρίας Λαμπροπούλου​​ «Ανακαλύπτοντας τα κύτταρά μας»​​ από τις εκδόσεις Π.Χ. Πασχαλίδης.

Μικροί μας φίλοι, ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον θαυμαστό και υπέροχο εσωτερικό μας κόσμο, τα όργανα και τα συστήματα του οργανισμού μας.
Ελάτε​​ 
να ανακαλύψουμε​​ σελίδα - σελίδα τις καταπληκτικές εικόνες των ιστών και των κυττάρων μας μέσα από το μικροσκόπιο, σε ένα φανταστικό και μοναδικό επιστημονικό ταξίδι που θα σας ξαφνιάσει με την τρυφερή ομορφιά της γνώσης.​​ 

Η Μαρία Λαμπροπούλου είναι Ιατρός Παθολογοανατομίας και Καθηγήτρια Ιστολογίας -Εμβρυολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Διευθύνει το εργαστήριο Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος​​ Ιατρικής του Δ.Π.Θ, καθώς και το Εργαστήριο Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Το συγγραφικό κι ερευνητικό της έργο αναγνωρισμένο διεθνώς, με πλήθος δημοσιεύσεων, συγγραφή βιβλίων και κεφαλαίων σε ιατρικά βιβλία, μεγάλο αριθμό αναφορών σε παγκόσμια βιβλιογραφία, πολλές διαλέξεις σε Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά συνέδρια, καθώς επίσης και στο ευρύ κοινό στο πλαίσιο σεμιναρίων «Διά Βίου Μάθησης».

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η ίδια η συγγραφέας και θα προλογήσει η φιλόλογος της βιβλιοθήκης, Ευτυχία Χατζηγιαννίδου.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-9 ετών και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας​​ Zoom.

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο της γραμματείας: 2551089690 και στο e-mail της βιβλιοθήκης: axdlibrary@gmail.com