Το κίνημα Strong me και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενώνουν όλη τη χώρα ενάντια στην έμφυλη βία

 

Logo

Description automatically generated with medium confidence

 

 

 

Στις 8 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το ​​ κίνημα Strong me και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης​​ - υπό την αιγίδα της ​​ Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) - ενώνουν όλη την χώρα ενάντια στην έμφυλη βία.

 

Παίρνουμε ξεκάθαρη θέση και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Στη μνήμη των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους επειδή ήταν γυναίκες, δημιουργούμε ένα μνημείο-γροθιά στο στομάχι, ένα μνημείο φόρο τιμής σε Εκείνες που δολοφονήθηκαν, σε Εκείνες που ως κοινωνία δεν καταφέραμε να σώσουμε.

 

Το κίνημα Strong me για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημιουργεί μια διαδραστική καμπάνια κατά των Γυναικοκτονιών, με στόχο την νομική αναγνώριση του όρου και την αλλαγή του νομικού πλαισίου.

 

Από τις εμβληματικές "Ομπρέλες" στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης ​​ θα δοθεί το σύνθημα ώστε να φωταγωγηθούν ταυτόχρονα μνημεία σε 30 πόλεις σε όλη την χώρα, μεταξύ αυτών και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης,​​ στη μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν. Έτσι, ρίχνουμε φως στην πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας, για να δούμε όλοι ξεκάθαρα τη​​ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ στο πραγματικό της μέγεθος, ως ένα έγκλημα με κοινωνικές διαστάσεις το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

 

Συγκεκριμένα την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 19:15,​​ από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης συνδεόμαστε​​ live​​ streaming​​ με τη Θεσσαλονίκη όπου​​ με φόντο τις "Ομπρέλες" του Ζογγόπουλου ένα πιάνο, ένα βιολί και μια παρέα παιδιών θα στείλουν με τον πιο καθηλωτικό τρόπο το μήνυμα ότι τα κορίτσια που χάθηκαν δεν ξεχάστηκαν και μας δείχνουν τον δρόμο να "αλλάξουμε" ως κοινωνία.​​ 

 

Το δικό τους μήνυμα θα στείλουν​​ οι​​ Ευρωβουλεύτριες Εύα Καϊλή ​​ και Έλενα Κουντουρά, ο​​ Ευρωβουλευτής​​ Στέλιος​​ Κυμπουρόπουλος και οι εκπρόσωποι των 30 Δήμων από όλη τη​​ χώρα που​​ συμμετέχουν στην καμπάνια.

 

Την αντίστροφη μέτρηση για να φωταγωγηθούν ​​ ταυτόχρονα τα μνημεία στους 30 Δήμους, θα κάνει η Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στη​​ Φολέγανδρο.​​ 

Η εκδήλωση, την οποία θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Αναστασία Καρυπίδου και Αναστασία Τελιανίδου, θα πλαισιωθεί από το τραγούδι για την έμφυλη βία, που ερμηνεύει η ιδρύτρια του Strong me Ασπασία Θεοφίλου

 

Το πρωτοποριακό αυτό ​​ και δύσκολο εγχείρημα,​​ επιμελήθηκε καλλιτεχνικά ο Μάριος Τσικνής.​​ 

Το έργο του​​ Strong​​ me​​ υποστηρίζεται έμπρακτα με την δωρεάν δημιουργία πρωτότυπων εκστρατειών επικοινωνίας​​ (τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών μηνυμάτων και εντύπων καταχωρήσεων) από την συνεργασία της διαφημιστικής​​ εταιρείας​​ 4​​ wise​​ monkeys,​​ την εταιρεία παραγωγής​​ top​​ cut​​ Modiano​​ και το​​ sound​​ &​​ music​​ Bounce.

 ​​  ​​ 

 

 

 

 

ΟΙ​​ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΤΗ​​ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ :

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΡΗΤΗ 

ΒΥΡΩΝΑΣ 

ΦΛΩΡΙΝΑ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ​​ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

ΚΟΖΑΝΗ

ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΥΡΓΟΣ​​  ​​  

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

ΩΡΩΠΟΣ

ΑΓ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ​​  ​​  ​​  ​​  

ΚΑΤΕΡΙΝΗ  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  

ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ

ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ - ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ

ΚΗΦΙΣΙΑ

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΛΕΥΚΑΔΑ ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  

Π.​​ ΦΑΛΗΡΟ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΡΑΜΑ

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΑΓΓΑΙΟ ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  

ΣΠΕΤΣΕΣ

ΛΗΜΝΟΣ

 

​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  

 ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​  ​​ 

Στις 8 Μαρτίου, λέμε επιτέλους την ΓΥΝΑΙΚΤΟΝΙΑ με το όνομά της.