Τιμητική εκδήλωση από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων για την ημέρα της γυναίκας

Γυναίκες που τολμούν, γυναίκες που προσφέρουν, γυναίκες που αγαπούν με πάθος αυτό που κάνουν, γυναίκες που αποτελούν υγιή πρότυπα για την κοινωνία μας και κυρίως για τη νέα γενιά και που όλες έχουν να μας πουν τη δική τους ιστορία.

Αυτές οι γυναίκες βραβεύτηκαν στη σημερινή τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μητρόπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

  • Δανάη Αλεξάκη, χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άθλημα του Παγκρατίου
  • Θεοδώρα Κουκουρίκου, μια νέα δασκάλα που επέλεξε να υπηρετήσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση από τα ακριτικά νησιά της πατρίδας μας, εφαρμόζοντας μάλιστα καινοτόμες εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης και έχοντας ήδη αποσπάσει το παγκόσμιο βραβείο με τίτλο Global Teacher Award της AKS, με διάκριση ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες συμμετοχές ανά τον κόσμο. Το βραβείο πήρε η μητέρα τις καθώς η ίδια βρίσκεται στην Ικαρία όπου υπηρετεί ως αναπληρώτρια.
  • Νίκη Κελίδου, μαμά, γιαγιά, επιχειρηματίας, μα κυρίως στυλοβάτης της οικογενειακής επιχείρησης. Με τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την καλλιτεχνική της κλίση έδωσε μία διαφορετική στροφή στον ΚΥΚΛΩΠΑΣ Α.Ε., με σπουδαίες διακρίσεις, μια θέση στην παγκόσμια αγορά και το ελαιόλαδο της Μάκρης στον διεθνή ελαιοκομικό χάρτη.
  • Μαίρη Δημοπούλου, αντιπρόεδρο του συλλόγου κυριών και δεσποινίδων για την επί 41 έτη συνεχή και αδιάλειπτη συμμετοχή της και προσφορά της στον συνάνθρωπο.
  • Ελένη Σκάβδη, δημοσιογράφο-συγγραφέα για την πολύτιμη προσφορά της στον πολιτισμό του λόγου με μια γραφή που ζωντανεύει τις μνήμες και εγείρει συγκίνηση.

Η βραδιά έκλεισε μουσικά με τον ταλαντούχο πιανίστα Γιώργο Θεολογίδη από το Ωδείο ΦΑΕΘΩΝ.