Συνεργασία του Δήμου Αλεξανδρούπολης με το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Company name

Description automatically generated with medium confidence ​​​​ Υπεύθυνη​​ Τύπου

​​ Έλενα​​ Πρασσάκη

Marketing & Communications Manager

Networking Academy Program Manager

Cisco,​​ Ελλάδα​​ -​​ Κύπρος​​ ​​ Μάλτα ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ eprsassak@cisco.com

Δελτίο Τύπου

 

To​​ DT&S​​ ενισχύει το αποτύπωμα του στις τοπικές κοινωνίες

 

Συνεργασία με Δήμους Αλεξανδρούπολης, Ιωαννιτών και Στροβόλου στην υλοποίηση και​​ στον​​ σχεδιασμό ολοκληρωμένων ψηφιακών δράσεων

 

 

Αθήνα, 18​​ Οκτωβρίου 2022.​​ Το​​ Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&S), διασυνδέοντας τις δράσεις του με τις τοπικές κοινωνίες και με στόχο την​​ ενίσχυση των​​ ψηφιακών δεξιοτήτων​​ των πολιτών και την​​ επίλυση προβλημάτων μέσα από τη χρήση προηγμένων τεχνολογικών εργαλείων και εφαρμογών,​​ υπέγραψε μνημόνια​​ συνεργασίας με τους Δήμους Αλεξανδρούπολης,​​ Ιωαννιτών​​ και Στροβόλου (Κύπρος).​​ Η υπογραφή των​​ Μνημονίων, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, παρουσία των δημάρχων​​ κκ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, Δήμαρχο Στροβόλου, Ιωάννη Ζαμπούκη, Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και Φώτη Βάββα, Αντιδήμαρχο Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Οικονομικών, Δήμου Ιωαννιτών​​ και​​ του​​ Client​​ Executive Δημόσιου Τομέα,​​ Διευθυντή του Κέντρου, κ. Νίκου Λαμπρογεώργου.

 

Μεταξύ των Δήμων​​ Αλεξανδρούπολης και​​ Στροβόλου,​​ και του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων θα αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο συνεργασίας, όπου το​​ DT&S​​ θα παράσχει τον “έξυπνο” εξοπλισμό και το σύνολο των εφαρμογών και λογισμικού που απαιτούνται για την υλοποίησή του​​ Προγράμματος τηλε-φροντίδας​​ Βοήθεια στο σπίτι”,​​ καθώς επίσης θα αναλάβει και τη συντήρησή του. Από την πλευρά τους οι Δήμοι, συμβάλλοντας στην επιτυχημένη υλοποίηση του Προγράμματος θα αναλάβουν τις απαραίτητες​​ πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του προγράμματος σε δημότες τους και την υποστήριξη του από το απαραίτητο προσωπικό.​​ 

 

Επιπλέον δε,​​ διευρύνοντας το πλαίσιο της συνεργασίας με τους Δήμους Ιωαννιτών και Στροβόλου, θα αναπτυχθούν δράσεις που σχετίζονται με​​ συμβουλευτική και υποστήριξη για την ανάπτυξη των προγραμμάτων τους για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων, ειδικές διαδικτυακές εκπαιδεύσεις σε μαθητές, καθώς επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες για δραστηριότητες σχετικά με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στην Ενέργεια,​​ το Περιβάλλον και την Πολιτική Προστασία.

 

Μέσα από την ανάπτυξη αυτών των συνεργασιών αποτυπώνεται η ιδιαίτερη έμφαση που δίνει η​​ Cisco​​ και το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, στην έννοια της τοπικής κοινωνίας με κύριο εκφραστή της,​​ την Τοπική Αυτοδιοίκηση.​​ Διαμορφώνεται​​ ουσιαστικά​​ ένας κοινός οδικός χάρτης όπου εμβαθύνεται η έρευνα, μελέτη και​​ ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων και πιλοτικών τεχνολογικών εφαρμογών που αποσκοπούν σε νέες λύσεις για έξυπνες πόλεις,​​ η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων,​​ ενώ παράλληλα πραγματοποιείται μια ουσιαστική διασύνδεση εταιρειών, νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) και της επιστημονικής κοινότητας, για την μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.​​ 

 

Δηλώσεις

 

Ιωάννης Ζαμπούκης,​​ Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

 

«Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την ψηφιακή εποχή. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμπράττει αφενός με τον κορυφαίο στον κλάδο του και πρωτοπόρο, Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων και αφετέρου με τον Δήμο Στροβόλου Κύπρου επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας για εξωστρέφεια και ανάπτυξη συνεργασιών διεθνούς εμβέλειας. ​​ Στόχος μας να εργαστούμε από κοινού στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με συνδυασμό δράσεων πρόληψης και προαγωγής υγείας με έξυπνο εξοπλισμό και εφαρμόζοντας τις σύγχρονες καινοτόμες μεθόδους της τηλεϊατρικής, ώστε ανά πάσα στιγμή να παρέχεται υποστήριξη στους ανθρώπους του δήμου μας σε όποιο σημείο κι αν βρίσκονται.»

 

Ανδρέας Παπαχαραλάμπους,​​ Δήμαρχος Στροβόλου

 

«Μνημόνιο με​​ DT&S​​ και Δήμο Αλεξανδρούπολης-​​ SMART​​ HEALTH​​ -Boήθεια στο Σπίτι

Με μεγάλη μας χαρά συμμετέχουμε σε αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία, όπου ο ιδιωτικός τομέας και οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης δημιουργούν μία σύμπραξη με στόχο την κοινωνική πρόνοια. Ελπίζουμε σε μία παραγωγική συνεργασία, η οποία θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συνδρομή σας στην μέχρι τώρα διαδικασία και ευελπιστούμε ότι αυτή θα είναι μόνο η αρχή για μια πολύτιμη σχέση συνεργασίας και προσφοράς στον άνθρωπο!

 

Μνημόνιο με​​ DT&S​​ και Δήμο Ιωαννιτών-​​ Cisco​​ Academy

Xαιρόμαστε πολύ που έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε αυτή τη σύμπραξη με στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων ιδιαίτερα ευάλωτων ατόμων. Η τεχνολογία είναι το μέλλον και​​ αυτή η προσπάθεια είναι μόνο η αρχή για την μετάβαση του Δήμου Στροβόλου στη ψηφιακή εποχή. Και είναι επιθυμία και ευχή μας να έχουμε στο πλάι μας εταίρους όπως ο Δήμος Ιωαννιτών και το​​ DT&S​​ της​​ Cisco​​ για να μας καθοδηγούν και να ανταλλάσσουμε καλές πρακτικές. Ξεκινούμε με τους καλύτερους οιωνούς και είμαστε ενθουσιασμένοι για τις δυνατότητες που διανοίγονται για όλους μας με αυτή τη συνεργασία. Καλή αρχή!»

 

Μωυσής Ελισάφ,​​ Δήμαρχος Ιωαννιτών

 

«Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ​​ αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση υλοποίησης της στρατηγικής ψηφιακής αναβάθμισης και ψηφιακού μετασχηματισμού του του Δήμου μας σε ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ.

Ο Δήμος μας συμπράττει με το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, κορυφαίο φορέα στο τομέα των καινοτόμων τεχνολογιών πληροφορικής και δικτύων και τον Δήμο Στροβόλου Κύπρου, υλοποιώντας τον στρατηγική της Δημοτικής Αρχής για εξωστρέφεια και ανάπτυξη διαδημοτικών και διεθνών συνεργασιών στους τομείς καινοτομίας και ΤΠΕ.

Στόχος μας είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη και εφαρμογή εκπαιδευτικών και ενημερωτικών προγραμμάτων με σκοπό να ενισχυθούν οι ψηφιακές ικανότητες ομάδων πολιτών που επιθυμούν να αποκτήσουν εφόδια εξειδίκευσης για την αγορά εργασίας. Επιπλέον, θα διερευνηθούν οι πιθανές διαδημοτικές συνέργειες σε έργα έξυπνων πόλεων και μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας από και προς του δύο δήμους και το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων.»

 

 

Νίκος Λαμπρογεώργος,​​ Client​​ Executive Δημόσιου Τομέα και Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

 

«Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί έναν πυλώνα, ο οποίος μέσα από ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών έχει αναδειχθεί σε αναπτυξιακό μοχλό και υποστηρικτή της καινοτομίας, απαραίτητες προϋποθέσεις διασφάλισης μιας βιώσιμης αναπτυξιακής προοπτικής. Ως Κέντρο Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, έχουμε ως προτεραιότητα την ανάδειξη ενός νέου κοινωνικού πλαισίου όπου τα νέα τεχνολογικά εργαλεία, ιδιαιτέρως στην πρόληψη και προαγωγή της Υγείας, θα ενσωματωθούν σε μια βιώσιμη, λειτουργική και εύκολα διαχειρίσιμη καθημερινότητα από το σύνολο των πολιτών παρέχοντας ουσιαστική υπεραξία.​​ Επίσης,​​ η ανάπτυξη των Ψηφιακών Δεξιοτήτων γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητη για την ενσωμάτωση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της κοινωνίας και οικονομίας που παρατηρείται​​ τα τελευταία χρόνια, αλλά και την ενίσχυση και βελτίωση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού της χώρας μας.»

 

 

# # #

 

 

Σχετικά με τη Cisco

Η Cisco (NASDAQ: CSCO) βρίσκεται στην κορυφή των τεχνολογικών εταιρειών παγκοσμίως, ενισχύοντας τις δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο. Η Cisco εμπνέει νέες δυνατότητες επαναπροσδιορίζοντας τις εφαρμογές σας, διασφαλίζοντας τα δεδομένα σας, μεταμορφώνοντας τις υποδομές σας και ενδυναμώνοντας τις ομάδες σας για ένα παγκόσμιο μέλλον χωρίς αποκλεισμούς. Ανακαλύψτε περισσότερα στο​​ Δίκτυο​​ και ακολουθήστε μας στο Twitter στο @Cisco.​​