Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Ν. Έβρου «Χριστός Σωτήρ»

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Ν. Έβρου «Χριστός Σωτήρ» είχε την Πέμπτη 28.07.2022 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Συζητήθηκαν θέματα και ζητήματα που αφορούν τη μέριμνα και την υιοθέτηση ειδικών δράσεων για την ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών του τόπου μας. Συγκεκριμένα, εξασφαλίστηκε η διατήρηση της έκπτωσης 50% στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΑ, της έκπτωσης 50% στη χρήση του κολυμβητηρίου από το πρώτο παιδί πολύτεκνης οικογένειας, του μηδενικού εισιτηρίου εισόδου στον ΕΟΤ, της έκπτωσης στην χρήση του δημοτικού camping καθώς και της δωρεάν συμμετοχής στις παιδικές κατασκηνώσεις.

Περαιτέρω, ο δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι θα χορηγηθεί έκπτωση στα δίδακτρα του δημοτικού ωδείου για την επόμενη σχολική χρονιά σε ποσοστό 50% (από 30% που ίσχυε έως σήμερα), ενώ αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ευαισθησία του στις πολύτεκνες οικογένειες πρότεινε την επέκταση των εκπτώσεων σε θεατρικές παραστάσεις του δήμου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το ενδεχόμενο και η δυνατότητα επιδότησης 1.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στον δήμο μας (άνω των τριών παιδιών σε κάθε οικογένεια) καθώς η δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών.