Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΑΜΘ

Συνάντηση με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Αριστείδη Μωυσιάδη, είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης  Γιάννης Ζαμπούκης, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022.

Τον Αντιπεριφερειάρχη συνόδευαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Δημόσιας Υγείας, Δημήτρης Θεοδωρίδης και ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Λουκάς Γεωργίου ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού Παιδείας και Νέας Γενιάς Θεόδωρος Βουρδόλης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ιωάννης Μπόγδης.

Ο κ. Μωυσιάδης ενημερώθηκε πρωτίστως για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που παρά την υποστελέχωση κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες λόγω της πανδημίας ανάγκες και απαιτήσεις, για τις υπηρεσίες που παρέχει το Πολυκοινωνικό στους αδύναμους συμπολίτες μας μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, της Κοινωνικής Ιματιοθήκης, των υπηρεσιών σίτισης και κατ’ οίκον παράδοσης γευμάτων και των οργανωμένων ηλεκτρονικών αποθηκών, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, όπως τα «Δέματα Αγάπης».

Επιπλέον, υπήρξε ενημέρωση για το πολυσχιδές έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας δομής φιλοξενίας και μέριμνας τόσο για τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία και υπάρχει η ανάγκη απομάκρυνσής τους από το κακοποιητικό περιβάλλον όσο και για τους αστέγους ή ακόμη και για ανήλικους που στερούνται επιμέλειας.

Συμφωνήθηκε η διοργάνωση μιας ημερίδας με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών δομών όλων των δήμων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ώστε να υπάρξει κοινοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ανταλλαγή απόψεων και εύρεση των απαιτούμενων λύσεων.