Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία του Φάρου στην έναρξη των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Σε μια κατάμεστη από κόσμο πλατεία του Φάρου, παρουσία των τοπικών αρχών, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης κήρυξε την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας το βράδυ του Σαββάτου 7 Ιουλίου 2023. Είχε προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμο στο εκκλησάκι του Αγίου Εύπλου και ρίψη στεφάνου στη θάλασσα σε μνήμη και τιμή των χαμένων ναυτικών.

Παρούσα η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Ο Αρχιμουσικός της ΠΝ Πλωτάρχης Αντώνης Καραγουδάκης Π.Ν. και οι μουσικοί της ταξίδεψαν μουσικά το κοινό με αξέχαστες μελωδίες παντρεύοντας ήχους και μουσικές των Θεοδωράκη, Παπαθανασίου και Χατζιδάκι με την ελληνική παράδοση.

Τη δεύτερη ημέρα της Ναυτικής Εβδομάδας η βραδιά είχε έντονο άρωμα Κρήτης με πολύ χορό από τον Σύλλογο Κρητών Ν. Έβρου «Ο Μίνωας», μαντινάδες και κρητικά εδέσματα! Το Ρέθυμνο ήταν η τιμώμενη πόλη ενώ τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργος Μαρινάκης.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Μπορείτε να δείτε το πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει δράσεις για μικρούς και μεγάλους εδώ:

https://alexpolis.gr/ne2023/