Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης στον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα

Συνάντηση​​ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, είχε​​ σήμερα στην Αθήνα​​ ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης​​ και ο​​ Βουλευτής​​ Ν. Έβρου Χρήστος​​ Δερμεντζόπουλος, ενώ συμμετείχαν​​ ο​​ Γενικός​​ Γραμματέας​​ του Δήμου​​ Αλεξανδρούπολης​​ Ιωάννης​​ Μπόγδης και ο​​ Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης​​ Μαστρόπουλος.

Κατά τη​​ συνάντηση​​ που​​ πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, ο κ. Ζαμπούκης ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργού​​ για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών ​​​​ που επέφεραν τα​​ ακραία​​ καιρικά​​ φαινόμενα​​ που έπληξαν την περιοχή μας,​​ με τη θέσπιση μέτρων ενίσχυσης των πληγέντων​​ και συγκεκριμένα:

  • Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες​​ από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν στον Ν. Έβρου από ακραία καιρικά φαινόμενα και τις συνακόλουθες πλημμύρες της 12ης​​ Ιανουαρίου και της 1ης​​ Φεβρουαρίου 2021

  • Άμεση έλευση της αρμόδια επιτροπής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) για την καταγραφή των​​ καταστροφών​​ στις​​ κτιριακές​​ υποδομές

  • Αφορολόγητο και ακατάσχετο των πάσης φύσεως ενισχύσεων προς τους πληγέντες​​ 

  • Αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης στις πληγείσες περιοχές

  • Έκτακτα και επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας στις πληγείσες περιοχές.

Επίσης, ο κ. Πέτσας ενημερώθηκε για το μέγεθος των ζημιών​​ που υπέστη το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης​​ με σχετική Τεχνική​​ Έκθεση​​ που του παραδόθηκε​​ και​​ συζητήθηκε η ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης για την αποκατάσταση καίριων υποδομών​​ και εκπόνησης υδραυλικής μελέτης-διευθέτησης,​​ για την οριστική επίλυση του προβλήματος των πλημμυρών που επηρεάζουν την περιοχή Απαλού-​​ περιοχής αεροδρομίου-Άνθειας, καθώς επίσης Δ.Ε. Τραϊανούπολης και Δ.Ε. Φερών.​​ Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη επικαιροποίησης των νέων​​ γεωφυσικών​​ συνθηκών,​​ όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών στον ορεινό όγκο του δήμου μας.

Τέλος, συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την επικείμενη επίσκεψη του​​ Αναπληρωτή​​ Υπουργού στον Νομό Έβρου και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2021, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές.

Μετά το πέρας της συνάντησης ακολούθησε επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών,​​ όπου​​ ο δήμαρχος​​ συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών​​ Γιώργο​​ Καραγιάννη,​​ με κύριο​​ θέμα​​ το ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών και της ανάγκης ουσιαστικών παρεμβάσεων στις​​ προαναφερθείσες​​ περιοχές.