Ξεκίνησε η τρίτη και τελευταία φάση της Απογραφής Πληθυσμού- Κατοικιών

cid:D4678F3F-B12C-4F74-A108-6D88AF6D3302 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ​​ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διεύθυνση:​​ Λ. Δημοκρατίας 306

Τ.Κ.​​ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:​​ 2551350173

e-mail:​​ gtip@alexpolis.gr

 

 

Αλεξανδρούπολη,​​ 16/02/2022

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:​​ Ξεκίνησε η τρίτη και τελευταία φάση της Απογραφής Πληθυσμού- Κατοικιών

Ξεκίνησε η τρίτη και τελευταία φάση της Απογραφής Πληθυσμού- Κατοικιών, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, προκειμένου να απογραφούν οι πολίτες που δεν απογράφτηκαν.

Η διαδικασία είναι απλή και μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσα από τη σελίδα της ΕΣΤΑΤ.

Μέσω της εφαρμογής μπορείτε:

- Να επιλέξετε «Εύρεση Εποπτείας» και να εντοπίσετε το αρμόδιο για την απογραφή στην περιοχή σας γραφείο της ΕΛΣΤΑΤ (Εποπτεία), προκειμένου να επικοινωνήσετε για την απογραφή σας

- Να επιλέξετε «Δημιουργία Κωδικού Απογραφής Κατοικίας-Νοικοκυριού» και να λάβετε Κωδικό Απογραφής εφόσον επιθυμείτε να αυτοαπογραφείτε ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής.

Για να εντοπίσετε την Εποπτεία αρκεί να καταχωρήσετε τον Ταχυδρομικό Κωδικό της κατοικίας σας και τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται. Σε περίπτωση που τα στοιχεία αυτά ανήκουν σε περισσότερες της μιας Εποπτείες, θα χρειαστεί να καταχωρήσετε επιπλέον την οδό και τον αριθμό.

Για να λάβετε Κωδικό Απογραφής πρέπει να καταχωρήσετε τον Ταχυδρομικό Κωδικό τον οικισμό, την οδό, τον αριθμό και τον όροφο στον οποίο βρίσκεται η κατοικία. Μετά την έκδοση του Κωδικού Απογραφής έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε να αυτοαπογραφείτε άμεσα ή να φυλάξετε τον Κωδικό Απογραφής και να απογραφείτε σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ο Κωδικός Απογραφής που θα λάβετε, θα πρέπει να φυλαχτεί τουλάχιστον έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αυτοαπογραφής σας, δηλαδή έως την επιτυχή οριστική υποβολή του ερωτηματολογίου.

Σε περίπτωση απώλειας του Κωδικού Απογραφής δεν θα είναι δυνατή η πρόσβασή σας στο τυχόν προσωρινά αποθηκευμένο ερωτηματολόγιο.

Όλοι μαζί μετράμε!

 

 

Κατά την τελευταία φάση της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών που διανύουμε την εβδομάδα 15 έως 21 Φεβρουαρίου 2022 προκειμένου να απογραφούν οι πολίτες που δεν απογράφτηκαν, επισυνάπτουμε το παρακάτω ενημερωτικό υλικό και παρακαλούμε για τη δημοσίευση-ανακοίνωσή του

 

https://www.youtube.com/watch?v=VzbZv2C2-fk&list=TLGGIppTDhCfzl8xNTAyMjAyMg

 

https://elstat-outsourcers.statistics.gr/ords/f?p=130:20

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

 

Η συμβολή σας είναι ιδιαίτερα σημαντική στην τελευταία αυτή φάση της Απογραφής προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες που δεν έχουν απογραφεί

 

 

Ελένη Αλατά

Επόπτης Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών

Προϊσταμένη Περιφερειακής Υπηρεσίας Στατιστικής Έβρου

Ελληνική Στατιστική Αρχή

Δ/νση Στατιστικής Βορείου Ελλάδος

Κωνσταντινουπόλεως 34-36

68133 Αλεξανδρούπολη

τηλ.: 2551088073, 2551026532

e-mail: e.alata@statistics.gr