Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάστηκε χθες στις 2 Απριλίου σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης. Στο διαδραστικό λογοτεχνικό απόγευμα συμμετείχαν η Μαρία Λαμπροπούλου, συγγραφέας, ο Βασίλης Κάργας, συγγραφέας, η Γιώτα Στανελούδη, συγγραφέας, ο Νίκος Καμπασελέ, εικονογράφος και η Καίτη Μακρή, εικονογράφος.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μέσα από αφηγήσεις, να συνομιλήσουν με τους ίδιους τους δημιουργούς και να κατανοήσουν την τέχνη της δημιουργίας μιας μοναδικής ιστορίας και ενός αληθινού ήρωα, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα! Μετά το πέρας των αναγνώσεων ακολούθησαν ζωγραφιές και παρατήρηση στο μικροσκόπιο που ήταν διαθέσιμο για τους μικρούς μας φίλους σε ένα κλίμα χαράς!

Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης  ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης καλωσόρισε τα παιδιά και εξέφρασε τις ευχαριστίες του αποδίδοντας συμβολικά ένα ενθύμιο στους δημιουργούς – συμπολίτες μας για την πολύτιμη προσφορά τους στο παιδικό βιβλίο και τη συμβολή τους στην καλλιτεχνική ταυτότητα της πόλης μας.

Το απόγευμα ήταν αφιερωμένο στο να αναδειχτεί η αξία του παιδικού βιβλίου στην ανάπτυξη της γνώσης και της φαντασίας των παιδιών, μέσα από ένα πρόγραμμα οργανωμένο με πολύ φαντασία και δημιουργικότητα. Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου αποτέλεσε μια υπενθύμιση της ανάγκης να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα τεράστιο δώρο. Την ικανότητα να σκέφτονται, να κρίνουν, να προβληματίζουν και να προβληματίζονται, να εμπνέουν και να εμπνέονται.

Άλλωστε να μην ξεχνάμε και τα λόγια του Άλμπερτ Αϊνστάιν: «Αν θέλετε το παιδί σας να γίνει έξυπνο, διαβάστε του παραμύθια. Αν θέλετε να γίνει πιο έξυπνο, διαβάστε του περισσότερα παραμύθια».