Εθιμοτυπική συνάντηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον Γάλλο Πρέσβη

Συνάντηση εθιμοτυπίας είχε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα, Patrick Maisonnave, τον οποίο υποδέχτηκε στο γραφείο του στο δημαρχείο.

Επίκεντρο της συνάντησης ήταν η Αλεξανδρούπολη και όλες οι αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στον τόπο μας. Ο δήμαρχος παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που με αφορμή το λιμάνι αποκαλύπτονται και αποτελούν αφορμή για μια σειρά από μεγάλα δημόσια έργα υποδομών, όπως η Ανατολική Περιφερειακή Οδός και η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και ιδιωτικών επενδύσεων.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον τουρισμό, την εκπαίδευση και την πράσινη ανάπτυξη ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον Γαλλικό Σταθμό που αποτελεί τοπόσημο για την Αλεξανδρούπολη και την ανάγκη να διατηρηθεί στον χρόνο και τον χώρο.

Τον Πρέσβη συνόδευαν η Σύμβουλος Πολιτικών Υποθέσεων Cecile Candat, ο Ακόλουθος Άμυνας Olivier Marion, ο Υπεύθυνος Οικονομικού Τομέα σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία François de Ricolfis, η Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Saudrine Mouchet, η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου Irene Hidelis και η επίτιμη πρόξενος στην Αν. Μακεδονία κ Θράκη Μαρίνα Δουλάμη.