Δωρεάν rapid tests για τους δημότες έξω από το Πολυκοινωνικό Αλεξανδρούπολης

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ C:\Users\administrator\Desktop\100.jpg

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ​​ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διεύθυνση:​​ Λ. Δημοκρατίας 306

Τ.Κ.​​ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:​​ 2551350203

e-mail:​​ gtip@alexpolis.gr

 

 

Αλεξανδρούπολη,​​ 04/03/2021

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:​​ Δωρεάν​​ rapid​​ tests​​ για τους δημότες​​ έξω από το Πολυκοινωνικό Αλεξανδρούπολης

Στο πλαίσιο​​ των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση, τον έλεγχο και τη μείωση της εξάπλωσης της νόσου​​ Covid-19,​​ ο Δήμος Αλεξανδρούπολης​​ σε συνεργασία με τον Εθνικό​​ Οργανισμό​​ Δημόσιας​​ Υγείας (ΕΟΔΥ), διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορωνοϊό​​ έξω από το Πολυκοινωνικό Αλεξανδρούπολης αύριο Παρασκευή, 5 Μαρτίου, ώρες 13.00-17.00.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν​​ από​​ κλιμάκιο​​ Κινητής​​ Ομάδας​​ Μονάδας​​ Υγείας (ΚΟΜΥ)​​ Αλεξανδρούπολης​​ του ΕΟΔΥ.

Για τη μετακίνησή​​ τους με σκοπό τη συμμετοχή στη​​ δειγματοληψία για έλεγχο με rapid tests οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Έπειτα οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και λήψη του δείγματος για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ covid-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.