ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΣΠΑ

 

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί-ΚΔΑΠ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα voucher ​​ των Βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ.​​ Περιθώριο μέχρι τις 12 Αυγούστου

 

Η Διεύθυνση Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας Ν.Π.«ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» Δήμου Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους δημότες Αλεξανδρούπολης ότι:

 

Από 02/08/2022​​ και μέχρι τις 12 Αυγούστου, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά, για το πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» για την περίοδο 2022 – 2023.

  

​​ Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιείται μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.​​ 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν​​ όλοι​​ οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.

Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά και κοινωνικά και εξειδικεύονται ως εξής:

1.Οικονομικά κριτήρια

Α. Δικαίωμα συμμετοχής στο σύνολο των δομών με πλήρη αξία voucher έχουν τα παιδιά οικογενειών με ετήσιο εισόδημα του 2021:

  • έως 27.000 ευρώ έως δύο παιδιά.

  • έως 30.000 ευρώ για τρία παιδιά.

  • έως 33.000 ευρώ για τέσσερα παιδιά, και τις

  • έως 36.000 ευρώ από πέντε παιδιά και άνω.

Β. Για τις κατηγορίες δομών Α1, Α2, Β1 και Β2 προβλέπεται​​ μειωμένο​​ voucher εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του 2021 είναι:

  • έως 33.000 ευρώ έως δύο παιδιά.

  • έως 36.000 ευρώ για τρία παιδιά.

  • έως 39.000 ευρώ για τέσσερα παιδιά, και τις

  • έως 42.000 ευρώ από πέντε παιδιά και άνω.

 ​​​​ Εξαιρούνται των περιορισμών, ως προς το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος τα προς φιλοξενία παιδιά και άτομα με αναπηρία, καθώς και οι αιτούντες που είναι ΑμεΑ.​​ 

2.Κοινωνικά κριτήρια. Πρόσθετη μοριοδότηση προβλέπεται για παιδιά σε μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους, γονείς ή / και αδέλφια με αναπηρία.

Τα ωφελούμενα παιδιά, με σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης»​​ (voucher)​​ και έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε Δομή της επιλογής​​ τους.

Για την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή είναι απαραίτητη η κατοχή των κωδικών Taxisnet αποκλειστικά της/του αιτούσας/ντα. Η πλειοψηφία των στοιχείων που απαιτούνται θα αντληθούν αυτόματα, από διεπαφές με Πληροφοριακά Συστήματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται για τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ και αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη συμπλήρωση και υποβολή της​​ ηλεκτρονικής αίτησης ​​ μπορούν​​ ή​​ να προσέρχονται​​ ​​ στα γραφεία της​​ Διεύθυνση Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας​​ (Θουκυδίδου 25)  ​​​​ ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2551038711.

 

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Ο Πρόεδρος του Ν.Π. «Πολυκοινωνικό»

Γκουγκουλάκης Χρήστος

 

Η Προϊσταμένη​​ Δ/νσης​​ Παιδικής Φροντίδας & Παιδείας

Καβαζίδου Σοφία