Δήμος Αλεξανδρούπολης και Πνευμονολογική Κλινική Δ.Π.Θ. δίνουν πάσα στη ζωή!

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Φάρος Πνευμονολογίας 2022 που διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή εξαίρετων επιστημόνων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημοτικό στάδιο “Φώτης Κοσμάς” μια παράλληλη δράση που συνδιοργάνωσαν η Πνευμονολογική Κλινική Δ.Π.Θ. του Π.Γ.Ν.Α. και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για μια ενημερωτική παρέμβαση πρόληψης για το κάπνισμα με τίτλο «Αναπνέω ελεύθερα-Ζω καλύτερα”, στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ Δημοτικού.

Μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και συμμετοχικές διαδικασίες, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία, την εξάρτηση που προκαλεί και τους τρόπους προστασίας από αυτό ενώ παράλληλα συμμετείχαν σε δράσεις ενθάρρυνσης του υγιεινού τρόπου ζωής, της σωματικής άσκησης και της ισορροπημένης διατροφής.

Στο στάδιο, εκτός από τους μαθητές και τις μαθήτριες βρέθηκαν τόσο ο υπεύθυνος της δράσης Αν. Καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Τμήματος Ιατρικής Δ.Π.Θ., Πασχάλης Στειρόπολουλος όσο και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης  Γιάννης Ζαμπούκης που μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς Θεόδωρο Βουρδόλη συζήτησαν με τα παιδιά για τις καθημερινές τους συνήθειες και τα οφέλη της τακτικής άσκησης.