«Βιβλία μέσα-έξω» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης!

Το Σάββατο 3 Ιουνίου, 11.00-13.00, προσκαλούμε τα παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων, να λάβουν μέρος στα 4 παράλληλα εργαστήρια Παιδικής λογοτεχνίας, που θα υλοποιηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης.

Στα παράλληλα αυτά εργαστήρια τα παιδιά θα δημιουργήσουν πρωτότυπα, εξατομικευμένα βιβλία, παίζοντας και ανατρέποντας τη συμβατική μορφή του βιβλίου. Θα πειραματιστούν τόσο με τη φόρμα του, τα υλικά, τη βιβλιοδεσία, όσο και με τις εικόνες, τις λέξεις και τις ιστορίες. Θα τα διαβάσουν από την καλή και την ανάποδη, αρχίζοντας από μέσα ή από έξω, από το τέλος ή από τη μέση. Μέσα από πειραματισμούς θα ανακαλύψουν την ευχαρίστηση να είναι οι ίδιοι συγγραφείς, σκηνοθέτες, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές. Τα εργαστήρια κατασκευής βιβλίου είναι μια εναλλακτική διαδρομή προς τη φιλαναγνωσία, μια γιορτή του βιβλίου ως αντικειμένου.

Τα εργαστήρια αφορούν μαθητές/τριες από 3 εώς 12 ετών. Τα παιδιά θα δουλέψουν συγχρόνως σε παράλληλες ομάδες κατασκευής βιβλίων με την υποστήριξη των φοιτητριών. Συγκεκριμένα, θα ομαδοποιηθούν σε εργαστήρια ανάλογα με την ηλικία τους και θα ασχοληθούν με διαφορετικές φόρμες βιβλίων.

Τα εργαστήρια οργανώνονται ως εξής:

  • Προνήπια από 3 ετών: Prelibri
  • Νηπιαγωγείο: Accordion Books
  • Δημοτικό (Α΄, Β΄, Γ΄): Box books
  • Δημοτικό (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄): Tunnel books

Στο τέλος όλες οι ομάδες θα συναντηθούν σε κοινό χώρο δημιουργίας για να πειραματιστούν και με άλλα είδη βιβλίων.

Υπεύθυνες Δράσης: Μαρέττα Σιδηροπούλου, Επικ.Καθηγήτρια

Άρτεμις Παπαηλία, Διδάσκουσα ΕΔΒΜ