ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ​​ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ

 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ​​ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ &​​ 

ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

 

Ταχ.Δ/νση:  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Δ. Σολωμού 26

 

Ταχ.Κώδ.:  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 68132 ​​ Αλεξ/πολη​​ 

 

Τηλ:  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 2551088146,88148

 

  ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 ​​​​ Έναρξη εγγραφής​​ παιδιών και ΑΜΕΑ​​ που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση

του κρατικού προγράμματος «Παιδική Εξοχή Μάκρης» για το καλοκαίρι 2021

 

Από τις​​ 19​​ Ιουλίου​​ έως και τις 23​​ Ιουλίου​​ 2021​​ θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές των παιδιών και των ΑΜΕΑ που​​ θα φιλοξενηθούν​​ στην κατασκήνωση του κρατικού προγράμματος «Παιδική Εξοχή Μάκρης» για το καλοκαίρι​​ 2021.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει​​ τέσσερις​​ κατασκηνωτικές περιόδους

διάρκειας εννιά (9)​​ ημερών:

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 1η​​ Περίοδος:​​  ​​ ​​ ​​ ​​​​ 26​​ Ιουλίου​​  ​​​​ –​​ 04​​ Αυγούστου 2021​​ (​​ ΑΜΕΑ)

 ​​​​ 2η​​ Περίοδος:​​  ​​​​ 06​​ Αυγούστου –​​ 15​​ Αυγούστου 2021​​ (για παιδιά)

 ​​ ​​​​ 3η​​ Περίοδος:​​  ​​ ​​​​ 17​​ Αυγούστου –​​ 26​​ Αυγούστου 2021​​ (για παιδιά)

 ​​​​ 4η​​ Περίοδος:​​ 28​​ Αυγούστου –​​ 06​​ Σεπτεμβρίου 2021​​ (για παιδιά)

Προϋποθέσεις εγγραφής:

α)​​ Στις Παιδικές Εξοχές γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν ανάγκη παραθερισμού​​ και που οι οικογένειές τους δεν μπορούν με δικές τους δαπάνες να καλύψουν την ανάγκη αυτή,​​ ηλικίας 7 έως 15​​ ετών.

 

β)​​ Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται​​ κατόπιν ιατρικής εξέτασης​​ αυτών, με την επίδειξη ​​ των βιβλιαρίων εμβολίων τους, σε Κέντρα Υγείας, στους Σταθμούς Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβων του ΕΦΚΑ​​ (για τους κατοίκους Αλεξ/πολης και στα Εξωτερικά Ιατρεία της Παιδιατρικής Κλινικής του Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξ/πολης),​​ αλλά και από ιδιώτες Ιατρούς.

​​ 

γ)​​ Σε κάθε παιδί θα δίδεται Δελτίο κατασκηνωτή στο οποίο, εκτός από τα ατομικά στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο, ηλικία, μέλη οικογένειας, τηλέφωνο κλ.π.) θα καταγράφεται κάθε παρατήρηση του γιατρού για την υγεία του παιδιού.

 

δ)​​ Από τις κατασκηνώσεις αποκλείονται, μέχρι αποκαταστάσεως της Υγείας τους, τα παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα (επιληψία κλπ.)

 

Κατά την εγγραφή πρέπει να προσκομίζονται:

 

  • Το Δελτίο Κατασκηνωτή,​​ όπου θα βεβαιώνονται από τον ιατρό​​ τα εμβόλια των παιδιών, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά ή ψυχονευρωτικά νοσήματα και μπορεί να φιλοξενηθεί στην κατασκήνωση.

  • Υπεύθυνη Δήλωση​​ του γονέα ή κηδεμόνα, στην οποία να αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός μελών της οικογένειας και ο τύπος της (τρίτεκνη, πολύτεκνη, μονογονεϊκή κτλ), καθώς και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά, όπως ανεργία, απορία, μειονότητα κτλ.

  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

 

ΑΦΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ

  • Απόδειξη κατάθεσης​​ 30,00 Ευρώ​​ στον λογαριασμό της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δράμας​​ με Αριθ. Λογ.:​​ 3010000797902-0​​ και​​ ΙBAN:​​ 

GR​​ 1608800100003010000797902​​ και για τους κατοίκους Φερών, Δήμου Σουφλίου, Δήμου Διδ/χου, Δήμου Ορεστιάδας και Δήμου Σαμοθράκης.​​ 

 

Εξαιρούνται από το οικονομικό αντίτιμο τα παιδιά πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών – εφόσον ο ένας γονέας είναι άνεργος - καθώς και τα παιδιά των οικογενειών που δικαιούνται ΚΕΑ.

 

ΜΟΝΟ​​ για τους κατοίκους Αλεξ/πολης, οι εγγραφές θα γίνονται στο​​ Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων​​ του Δήμου Αλεξ/πολης [οδός: Δ. Σολωμού 26, 68132 Αλεξ/πολη (πλησίον ΔΕΥΑΑ)].​​ 

 

Επίσης,​​ οι αιτήσεις​​ μπορούν να γίνονται​​ και​​ ηλεκτρονικά,​​ στην ηλεκτρονική διεύθυνση:​​ kataskinosimakris@alexpolis.gr​​ ​​ Αιτήσεις θα βρείτε στο επίσημο​​ site​​ του Δήμου Αλεξ/πολης.

 

Τηλ. Επικοινωνίας: 25510 88146 και 25510 88148 ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​  ​​ ​​ ​​​​ Ώρες: 10:00 π.μ. – 13.00 μ.μ.

 

Συστήνεται από το Υπουργείο Υγείας όλα τα παιδιά κατά την προσέλευσή τους να διαθέτουν και να επιδεικνύουν στους υπευθύνους αρνητικό αποτέλεσμα ελέγχου με ταχεία μέθοδο ανίχνευσης αντιγόνου (rapid​​ test) που πραγματο-ποιήθηκε εντός 24 έως 48 ωρών από την προσέλευσή τους.​​ 

 

Κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου,​​ τα παιδιά θα υποβληθούν​​ εκ νέου​​ σε έλεγχο από κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ σε​​ rapid​​ test​​ ή​​ self​​ test, εντός του χώρου της κατασκήνωσης.

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

         Μ.Ε.Δ.

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Ο Πρόεδρος ​​ Δ.Σ.  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Ο ​​ Αντιδήμαρχος​​ Πολιτισμού, Αθλητισμού,      ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Εθελοντισμού, Παιδείας,​​ Νεολαίας​​ & Φιλοζωίας​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​       ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

 ​​ ​​​​ Κουρτίδης Επαμεινώνδας ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Βουρδόλης Θεόδωρος

ΑΙΤΗΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2021

Υ.Δ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΟΝΕΑ 2021