Αλλάζει (και) η πλατεία της Μάκρης

cid:D4678F3F-B12C-4F74-A108-6D88AF6D3302 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ​​ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Διεύθυνση:​​ Λ. Δημοκρατίας 306

Τ.Κ.​​ 68131, Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο:​​ 2551350173

e-mail:​​ gtip@alexpolis.gr

 

 

Αλεξανδρούπολη,​​ 28/09/2022

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:​​ Αλλάζει (και) η πλατεία της Μάκρης

Τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου “Ανάπλαση κεντρικής​​ πλατείας Μάκρης​​ του Δήμου Αλεξανδρούπολης», αρχικού προϋπολογισμού​​ 374.436,75 € με ΦΠΑ​​ υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με τον​​ εκπρόσωπο του αναδόχου «Κ/Ξ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ»,​​ κ. Σταματόπουλο.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας (ΕΤΘΑ) και​​ περιλαμβάνει​​ εργασίες ανάπλασης και αναβάθμισης του κοινόχρηστου χώρου που αποτελεί την​​ πάνω​​ πλατεία της Μάκρης.

Οι εργασίες αφορούν​​ στην επίστρωση των επιφανειών με φυσικά υλικά, την δημιουργία καθιστικών διατάξεων, φυτεύσεις και βιοκλιματικά στοιχεία σχεδιασμού πλατείας. Στόχος είναι η δημιουργία ενός χώρου αναψυχής ειδικά διαμορφωμένο στο σύνολό​​ του, η χρήση του οποίου θα μπορεί να γίνει από όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες, καθώς επίσης προβλέπεται​​ και ανεμπόδιστη πρόσβαση από ΑμΕΑ.

Ειδικότερα προβλέπονται :

  • Κατασκευή νησίδας στο δρόμο ​​ και στάσης λεωφορείου με πέργκολα

  • Ενημερωτική πινακίδα για την ιστορία του οικισμού ​​ 

  • ηλεκτροφωτισμός ​​ με φωτιστικά ​​ LED

  • δάπεδα από φυσικά υλικά ​​ (κυβόλιθους, πλάκες πορφυρίτη) ​​ 

  • φυτεύσεις​​ 

  • κατασκευή σιντριβανιού​​ 

  • αστικός​​ εξοπλισμός (πέτρινα καθιστικά, κάδοι,​​ πινακίδες κλπ).

Το έργο προβλέπεται,​​ σύμφωνα με τη σύμβαση,​​ να υλοποιηθεί σε έξι (6) μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι από το ίδιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδοτούνται η ανάπλαση της πλατείας Ανθείας και η πλατεία Λουτρού, η σύμβαση έργου για την οποία θα υπογραφεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.